JavaScript Ontwikkelaars Inhuren


Contact opnemen
javascript

Externe Javascript developers van Grid Dynamics ondersteunen uw organisatie vanuit de grootste tech-steden in Oekraïne.

Externe Javascript developers van Grid Dynamics ondersteunen uw organisatie vanuit de grootste tech-steden in Oekraïne. Zo bespaart u tot 50% op uw personeelsbudget, zonder dat u kwaliteit inlevert.

De voordelen van Javascript developers via Grid Dynamics

De ontwikkelaars maken deel uit van uw bedrijf

De Javascript programmeurs geven uw organisatie de aandacht die het verdient. Zij werken vijf dagen in de week en acht uur per dag voor uw organisatie. Ook volgen zij uw gedragscodes en zo leren ze uw bedrijf beter kennen dan freelancers.

Flexibele personeelsopties

Grid Dynamics ondersteunt u graag bij zowel het zoeken naar één Javascript programmeur als bij het opzetten van een volledig ontwikkelteam. Ook wanneer u voor de lange termijn een kennismigrant bij u op kantoor wenst, leveren wij u de service die het beste past bij uw behoeften.

Teamondersteuning voor een vast maandelijk bedrag

Wij bieden uw Javascript ontwikkelaars een werkplek, apparatuur en ondersteunend personeel. Ook zorgt Grid Dynamics voor uw HR zaken en regelen wij de loonadministratie voor u. 

Direct contact

Wij verzorgen alle randzaken voor uw team, maar als het gaat om software ontwikkeling werkt u direct met uw team, net zoals u zou doen met een in-house team. Zo heeft u de volledige controle over uw eigen projecten.

Expertise in offshore medewerkers

Grid Dynamics werkt reeds 15 jaar met Javascript developers uit Oekraïne. Zo weten wij welke ontwikkelaars de juiste kandidaten voor onze klanten zijn en is ons HR-team gespecialiseerd in het werven van IT-personeel en in staat om Javascript kandidaten te toetsen.

Gratis en snelle recrutering

Grid Dynamics factureert alleen voor de kandidaten die u inhuurt. De uren die onze medewerkers aan werving van de kandidaten besteden worden niet in rekening gebracht. Binnen één tot twee weken leveren wij meestal de geschikte Javascript programmeurs om te interviewen.

learn-more

Wil je meer leren over het uitbreiden van jullie team?

Neem vrijblijvend contact op

Meer weten over dedicated team? Veel gestelde vragen(Frequently Asked Question)

Kan ik ook terecht als ik een klein team wil? Wat is de minimale teamgrootte bij Grid Dynamics?

  • Ja, dat kan. Je kunt bij ons terecht vanaf 1 fte.

Ik wil een dedicated team opzetten, maar ik heb hier geen ervaring mee. Kunnen jullie hierbij helpen?

  • We hebben 20 jaar ervaring in het opzetten van ontwikkelteams, wij weten hoe je dit effectief en financieel efficiënt opzet.

We werken nu Agile, kan het remote team dit ook?

  • Jazeker, we zullen een audit doen en jullie werkwijze adopteren in het nieuwe team. 

Interview beste praktijken: Hoe huurt u de beste Front-end Ontwikkelaars in?

Bij het inhuren van een front-end ontwikkelaar bent u op zoek naar iemand met een breed scala aan talenten, van talent voor technisch detail tot een sterk begrip van gebruikerservaringen. Een snelle blik op een portfolio is niet voldoende om een top-front-end developer te spotten. U moet hun technische bekwaamheid en communicatievaardigheden testen.

We hebben samengewerkt met Stepan Suvorov, VP Engineering bij Studytube, om deze handleiding te creëren. Hier leest u hoe u de beste front-end ontwikkelaars kunt herkennen, met talloze tips van de expert.

Voor het Interview

De eerste stap is het zorgvuldig bestuderen van cv’s van de kandidaten, zodat u weet dat de Front-end developers die u uitnodigt ook echt de moeite waard zijn.

Begin met het analyseren van de lijst van technologieën die zijn opgenomen in het cv. Te veel irrelevante vaardigheden, zoals MS Word, Adobe Premiere Pro of Lightroom kunnen om twee redenen een slecht teken zijn.

Ten eerste kan dit betekenen dat de kandidaat onvoldoende kennis heeft van JavaScript en andere front-end technologieën en dat ze dit vervolgens proberen te maskeren door alle andere minder relevante vaardigheden te noemen.

Bovendien kan het noemen van het hele spectrum aan technologieën betekenen dat de kandidaat niet de moeite heeft genomen om de eisen voor de front-end functie door te nemen en zijn cv daarop niet heeft aangepast. Dit zou een teken van desinteresse of gemakzucht kunnen zijn ten opzichte van de functie en het werken voor uw bedrijf.

U moet ook controleren hoe lang een kandidaat op vorige functies heeft gewerkt. U wilt geen jobhopper aannemen die u over een paar maanden weer zal verlaten, vooral als u gaat investeren in on-the-job training of extra opleidingen voor de succesvolle front-end kandidaat.

Iedereen kan wel eens terecht komen een vervelende, niet-interessante baan, en deze mensen stoppen dan meestal na een paar maanden. Maar als een CV toont dat de front-end ontwikkelaar meerdere bedrijven binnen een jaar heeft verlaten, kunt u beter verder kijken.

Waarom gereageerd op de advertentie?

Als u eenmaal alle ontvangen cv's hebt doorgenomen en de meest veelbelovende kandidaten hebt uitgenodigd voor een interview, is het cruciaal om te identificeren waarom ze eigenlijk op de functie voor front-end ontwikkelaar hebben gesolliciteerd.

Vragen als Wat weet u over ons bedrijf?” En “Wat vindt u interessant aan ons bedrijf en de functie die wij aanbieden?” kunnen heel simpel lijken, maar de manier waarop de kandidaat ze beantwoordt kan veel onthullen motivatie. Geeft de kandidaat een duidelijke verklaring waarom ze voornamelijk geïnteresseerd zijn in úw vacature? Hebben ze hun huiswerk gedaan over uw bedrijf, de producten en diensten en misschien zelfs over u, de interviewer?

Hoe meer ze weten over wat u doet en hoe meer enthousiasme en oprechte interesse zij tonen, hoe beter. Als u zich realiseert dat een ogenschijnlijke top kandidaat gewoon zijn cv heeft rondgestuurd aan alles en iedereen en het niet echt kan schelen of u hem inhuren of niet, kies dan iemand anders.

Het evalueren van technische kennis

Een geweldige manier om de vaardigheid van een kandidaat in technische vaardigheden die ze op hun CV hebben gezet te beoordelen, is om ze zelf te laten evalueren. Vraag de geïnterviewde om de technologieën te rangschikken op een schaal van 1 tot 10, waarbij 1 staat voor “Ik weet dat het bestaat”, en 10 “Ik ken het beter dan de mensen die het hebben gemaakt”.

Op deze manier slaat u twee vliegen in één klap: ten eerste geeft de kandidaat zelf zijn sterkste vaardigheden aan. Ten tweede kunt u verderop in het interview controleren of zij hun kennis van de verschillende technieken goed hebben ingeschat.

Stel dat de kandidaat één technologie een 4 geeft en een andere een 8. Als u de kennis van de eerste checkt en die is behoorlijk goed, kunt u verwachten dat hun kennis van de tweede technologie ook beter is dan is dan in eerste instantie vermeld.

Dit werkt andersom ook. Als u het idee heeft dat een kandidaat een techniek een hoger cijfer heeft gegeven en dat niet overeenkomt met de werkelijkheid, dan kunt u aannemen hij dit bij andere technologieën ook heeft gedaan.

De Praktijk

Als u het technisch inzicht van uw front-end kandidaat wil controleren, is het best om te beginnen met de basis en dan de complexiteit toe te laten nemen al naar gelang het niveau van de kandidaat. U wilt niet dat een veelbelovende junior JavaScript-ontwikkelaar door te ingewikkelde taken wordt afgeschrokken, maar ook geen ervaren senior engineer vervelen met te veel simpele vragen.

Het is niet nodig om theoretische concepten te bediscussiëren. Open een code-editor, of een online samenwerking tool als u een kandidaat interviewt op afstand. Op deze manier zijn ze in staat om hun programmeerconcepten te illustreren met voorbeelden, en u kunt hun stijl van coderen te zien krijgen.

Geen code-interview is compleet zonder dat de kandidaat enkele testtaken voltooit. De voorbeelden hieronder zijn bedoeld om de kennis van JavaScript te testen, wat goed uitkomt omdat dit de tecnologie is die u in bijna alle gevallen wil testen. 

Als u een junior front-end programmeur interviewt, begint u door hen te vragen om een reeks te maken en aan te vullen een aantal willekeurige getallen. Als ze dit niet kunnen, zijn ze zeker niet genoeg om uw junior functie te vervullen.

let ar = [];
for(let i=0; i < 100; i++){
 ar[i] = Math.random();
}

Zodra de kandidaat deze taak met succes afgerond, kunt u verder gaan naar het vullen van een reeks met statische functies. Dit is nog steeds een vrij eenvoudige taak, maar net een beetje ingewikkelder dan de vorige.

//...
 ar[i] = function() {}
//…
> get the index of an array element
//...
 ar[i] = function() {
  alert(i);
 }
//…

In deze eerste taken moet de alert box de boodschap “Hallo wereld!” of iets dergelijks laten zien. Voor de volgende taken raden we aan om de kandidaat om een stukje code te laten schrijven dat de index van een element krijgt om als een waarschuwingsbericht te tonen. Op deze manier kunt u controleren of de kandidaat het concept van de sluiting in JavaScript begrijpt, of ze vertrouwd zijn met ECMAScript 2015 en de manieren waarop deze taak kunnen worden opgelost met behulp van deze technologie.

Begrijp dat u niet op zoek bent naar een specifiek resultaat. Grijp deze kans om te beoordelen hoe uw kandidaat denkt, hoe ze reageren op wat ze doen, of ze alternatieve oplossingen suggereren, of ze vragen stellen ter verduidelijking. Iemand die de taak kan analyseren zal de voorkeur hebben boven iemand die gewoon een algemene manier gebruikt om een probleem online op te lossen.

Als het gaat om medior en senior ontwikkelaars, kunt u het hebben over de nuances van JavaScript en hun fundamentele technische sterke punten en begrippen. Ook kunt u hun creatieve denkvermogen en analytische vaardigheden evalueren. Vraag bijvoorbeeld sterkere kandidaten eens uit te leggen wat object georiënteerd programmeren is en vraag ze dan te laten zien hoe het geïmplementeerd is in JavaScript.

Dit geeft de kandidaat weer de keuze tussen de ouderwetse aanpak of ECMAScript 2015, wat de optimale manier is om deze taak aan te pakken.

U kunt de kandidaat ook vragen om een programmeerconcept te beschrijven dat niet bestaat in JavaScript, zoals access modifiers en om uit te laten leggen hoe ze zo een functie zouden implementeren. 

Controleer hoe goed de JavaScript-programmeur die u interviewt de andere technologieën begrijpt die ze hebben vermeld op hun cv. Bijvoorbeeld, als ze jQuery op hun vaardigheden lijst hebben staan, vraag hen hoe de library is georganiseerd en hoe die functioneert. De meeste JavaScript developers weten wel hoe te werken met jQuery, maar hebben geen idee over hoe het werkt.

Andere zaken om te overwegen

De meeste ontwikkelaars hebben links naar hun GitHub profielen, dus grijp de kans om een kijkje te nemen naar hun bijdragen aan open source projecten. Ze kunnen zelfs hun eigen hobbyproject hebben en op basis van hoe ze hun individuele creatie benaderen, krijgt u een indruk van hun kwaliteit en het creatieve denken dat ze kunnen toevoegen aan uw projecten.

Daarnaast vraagt u uw geïnterviewden over de bronnen die ze gebruiken om antwoorden te vinden op hun programmeerdilemma's en om bij te blijven met het laatste technieuws.

Aan het einde van het gesprek, kunt u de kandidaat een paar taken geven over logisch denken om hun analytische en probleemoplossende vaardigheden een laatste keer te controleren.

Ten slotte

Vraag tijdens het interview de kandidaat over eerdere projecten en welke rol ze erin hebben gespeeld. Het is meestal beter om een front-end ontwikkelaar te vinden die begrijpt hoe een bedrijf functioneert als geheel en hoe ze kunnen bijdragen aan groei, dan iemand die blind code inklopt en niet verder dan zijn eigen taak kijkt.

Dit is vooral belangrijk als uw bedrijf klein is, waar ieder teamlid een directe en onmiddellijke impact heeft op de kwaliteit van uw producten of diensten.

Een topprogrammeur zal nadenken over hoe ze uw bedrijf elke dag beter kunnen maken en dit is precies de mentaliteit die u nodig hebt om te slagen.