Link copied to clipboard
Home Diensten Wereldwijde teamvergroting Blog Offshore Team Agile POD's: Het nieuwste in outsourcing van software development

Agile POD's: Het nieuwste in outsourcing van software development

Offshore Team
Best beoordeelde software ontwikkeingsl bedrijf

Krijg zorgvuldig geselecteerde tech-experts om uw team aan te vullen of bouw een hoogwaardige mobiele/web-app vanaf scratch.

Neem contact op

Van nieuwe startups tot gevestigde ondernemingen, bedrijven proberen het altijd beter te doen dan de markt. Om dit te doen moeten ze resultaten sneller verwerken, verspilling verminderen, de efficiëntie van development-taken verhogen, veranderingen sneller doorvoeren en tegelijk risico's minimaliseren. Deze balanceeract heeft geleid tot een nieuw leveringsmodel, Agile POD.


POD-team – het nieuwste in Agile Framework

Agile staat sinds het begin van de jaren 2000 sterk in de belangstelling en de acceptatiegraad is de afgelopen tien jaar exponentieel gegroeid. Agile biedt een snelle implementatie van ideeën, waardoor het populair is onder bedrijven in ICT-dienstverlening.
Agile versterkt de sterke punten van individuele teamleden en bevordert efficiënte communicatie, in plaats van een rigide toolbox met oplossingen en best practices te bieden, zoals andere methoden. Het stimuleert mensen zich aanpassen aan een dynamische omgeving en op hetzelfde moment zo veel mogelijk toegevoegde waarde leveren in een zakelijke omgeving.
Software development volgens Agile is iteratief, incrementeel en evolutionair: grote mijlpalen worden opgesplitst in modules of 'sprints' die op tijd en binnen het budget hoogwaardige deliverables opleveren voor klanten. Bij elke stap is een multifunctioneel team betrokken dat probeert specifieke strategische, creatieve en productiedoelen te bereiken. Dergelijke multidisciplinaire teams worden Agile POD's genoemd.
POD staat voor Product Oriented Delivery. Het model draait om het bouwen van kleine, zelfvoorzienende teams van ICT-specialisten met diverse competenties die samenwerken om een bepaald product te leveren. Een set van complementaire vaardigheden stelt POD's in staat om de volledige levenscyclus van software development te leveren, van planning en analyse tot ontwerp, programmeren en onderhoud.

Agile POD teamstructuur

Een POD is een hechte groep van vijf tot twaalf professionals uit verschillende disciplines die hun kennis en ervaring combineren om producten op maat te bouwen. Elk teamlid is verantwoordelijk voor één taak, maar samen genereren ze synergie, wat resulteert in een snellere time-to-market, minder bugs en flexibele probleemoplossing.

Om als POD te werken en te leveren moeten individuele bijdragers de volgende rollen vervullen:

Engineering

UI, back-end en full-stack developers vormen samen met een business analist, test engineers en QA-specialisten de kern van het team. Zij zijn verantwoordelijk voor het plannen, uitvoeren en ondersteunen van het developmentproces. De efficiëntie en competentie van het team wordt bepaald door de expertise en capaciteiten van de engineeringunit.

Governance

Succesvolle developmentteams vergen goed leiderschap. In de meeste gevallen wordt deze functie vervuld door de Product owner of de Delivery manager. Deze persoon is verantwoordelijk voor het teambeheer, de communicatie met de klant, het volgen van het Agile-proces en het toezicht op de levering gedurende meerdere iteraties.

Support

Agile POD-teams bevatten ook parttime specialisten die zich richten op specifieke gebieden en die helpen bij het leveren van kwaliteit en waarde. Denk aan architecten, DevOps-engineers, UX-designers, een Scrum-master of een Agile-coach. Omdat hun hulp niet altijd vereist is, werken ze meestal gelijktijdig voor meerdere POD's.

POD team structure

POD team structure

Voordelen van het Agile POD-leveringsmodel

In de komende jaren zal de POD-aanpak waarschijnlijk een belangrijke driver voor digitale transformatie worden die technologiebedrijven helpt bedrijfsdoelen te bereiken door snellere ontwikkeling van functionaliteit en het beter afwegen van risico's en voordelen. Hier volgen enkele van de voordelen van POD:

Flexibiliteit

In tegenstelling tot conventionele teams worden POD's ontworpen aan de hand van de productvereisten. Dit houdt in dat elke POD kan worden aangepast aan de capaciteitsbehoeften van het project, wat leidt tot meer innovatie en kortere levertijden. Bovendien kunnen bedrijven gebruikmaken van expertise waarmee ze minder vertrouwd zijn, zoals AI, Big Data, MACH-architectuur of blockchain.
Dankzij de flexibiliteit van teams in het het Agile POD-leveringsmodel kunnen klanten een perfecte mix creëren van de vaardigheden die nodig zijn in verschillende stadia van de ontwikkeling van hun product. Dit helpt met dynamisch beheer van middelen, zoals het uitbreiden of verkleinen van het team, zodat je niet betaalt voor middelen die je niet gebruikt.
Als voor een volgende fase van de productontwikkeling een kleinere capaciteit POD nodig is, kan dat altijd met een opzegtermijn van een maand. Als je je team wilt upgraden zonder de structuur te veranderen, kun je een teamlid verruilen voor iemand die over de gewenste kwaliteiten beschikt. Binnen het POD-framework vindt vervanging onmiddellijk plaats, terwijl het in traditionele outsourcingmodellen meestal 10-12 weken duurt om vervanging te vinden.

Efficiëntie

47% van de bedrijven noemt productiviteit als een van de belangrijkste redenen om Agile in hun organisatie te implementeren. In dit opzicht is POD echt een grote belofte. Omdat elk lid van de POD-unit verantwoordelijk is voor zijn deel van het werk nemen de efficiëntie van het team en de kwaliteit van de output dramatisch toe, met continue systematische groei tot gevolg.

Samenwerking

Kies je voor het Agile POD-model dan krijg je een team van professionals dat als één geheel samenwerkt. Doordat leden van de POD in één keer worden geselecteerd raken ze bekend met elkaars sterke punten en werkwijzen. Dit model is het geschiktst voor langetermijnprojecten (minimaal 6 maanden). Het team bereikt na enige tijd zijn volledige potentieel en helpt bij het creëren van een homogene geïntegreerde werkruimte.
Met zoveel verschillende vaardigheden onder één dak ontwikkelen developers gevoel voor hoe de verschillende rollen op elkaar inwerken en gaan ze het grote geheel achter hun eigen bijdragen zien. Een dergelijk bewustzijn bevordert niet alleen productieve relaties tussen teamleden maar moedigt de organisatie ook aan om beslissingen vanuit het perspectief van het team te benaderen.

Autonomie

Traditionele outsourcing-servicemodellen zijn gebaseerd op hiërarchische principes. Dat wil zeggen: het management definieert de projectomvang, prioriteert de taken en handhaaft de workflow terwijl developers de radertjes zijn in de leveringsmachine. Een dergelijke aanpak zorgt voor problemen voor startups en slimme releases, waarbij creativiteit de sleutel tot succes is.
Het POD-model is vaak een enorme opluchting voor zowel developers als organisaties zelf. Dankzij deze innovatieve teamstructuur staan developers bij het uitvoeren van alledaagse taken niet langer onder constant toezicht van het management. Bovendien bevordert het een gevoel van eenheid, wat resulteert in betrokken en productieve mensen. Aangezien de scope van het project onder de verantwoordelijkheid van de POD valt, mogen klanten verwachten dat het eindresultaat goed op hun verwachtingen aansluit.

Optimalisatie

Veel bedrijven zien op tegen het idee om met een Agile POD te werken omdat ze het moeilijk vinden om de prijs te rechtvaardigen. De prijs wordt per maand of per sprint berekend en de exacte time-to-market is inderdaad moeilijk te voorspellen. Dit model is echter gebaseerd op zelfvoorzienende cross-functionele teams die complexe software 40% sneller bouwen dan traditionele outsourcingteams. De ontwikkelingstijd is aanzienlijk korter omdat de uren efficiënter worden gebruikt, wat resulteert in besparingen van 15-20%.
Bovendien biedt POD je een team zonder investeringen in infrastructuur en elimineer je de kosten van het inhuren en opleiden van personeel. Voeg daaraan toe het feit dat de provider de dagelijkse activiteiten van de teamleden beheert en de verantwoordelijkheid neemt voor de risico's van het eindproduct en je zult merken dat het een lonende en effectieve werkmethode is.

Stel je POD-team samen met Grid Dynamics

Als je overweegt gebruik te maken van het Agile POD-model, dan is Grid Dynamics de perfecte outsourcingpartner, volledig toegewijd aan je doelen en behoeften. Ons bedrijf is sinds 2006 op de markt en bouwt systemen en applicaties voor Fortune 500-bedrijven die betrouwbaar moeten kunnen functioneren onder hoge belasting. In de loop der jaren hebben we een robuust framework ontwikkeld dat de rollen, processen en samenstelling definieert die nodig zijn voor tastbare bedrijfsresultaten. Dit framework legde ook de basis voor ons POD-model.

POD pricing model

POD pricing model

Hier volgen enkele voordelen van het werken met Grid Dynamics:

  • Kwaliteit. Elk teamlid wordt zorgvuldig geselecteerd door Grid Dynamics om een ​​goed presterend team te garanderen.
  • Autonoom. Het Agile-team is zelfvoorzienend er werkt met weinig tot geen toezicht aan software development.
  • Verantwoordelijkheid. Met het POD-team van Grid Dynamics kun je je concentreren op je prioriteiten en resultaten in plaats van het toezien op individuen.
  • Eenvoudig instappen. Het hele team wordt in één keer samengesteld, wat helpt om te besparen op projecturen, technische middelen en arbeidskosten.
  • Gratis vervanging van teamleden. POD's van acht of meer teamleden krijgen gratis een extra ICT-professional om andere teamleden die vrije dagen opnemen te dekken.
  • Operationeel in weken in plaats van maanden. Binnen 6-10 weken heb je een complete Agile POD tot je beschikking.
  • Team op basis van je locatievoorkeur. Het is aan jou of je je hele team offshore hebt, of dat je een deel van de mensen lokaal inzet.
Weet je niet waar je moet beginnen?
Neem contact op
name

Alia Shkurdoda

Alia Shkurdoda is a passionate content writer with several years of experience in the EdTech and IT outsourcing spheres.

Rate this article
5/5
(1 reviews)