Link copied to clipboard
Home Diensten Wereldwijde teamvergroting Blog Offshore Team Verdienen aan nearshore software outsourcing voordelen

Verdienen aan nearshore software outsourcing voordelen

Offshore Team
Best beoordeelde software ontwikkeingsl bedrijf

Krijg zorgvuldig geselecteerde tech-experts om uw team aan te vullen of bouw een hoogwaardige mobiele/web-app vanaf scratch.

Neem contact op

Wat is nearshore software outsourcing? Nearshore software outsourcing is het delegeren van bedrijfsprocessen aan bedrijven in dezelfde tijdzone dichtbij het land van oorsprong. Bedrijven overal ter wereld zien nearshore software outsourcing voordelen om kosten te drukken en mogelijkheden te vergroten.

In dit artikel leggen we uit hoe bedrijven de waarde van hun nearshore software outsourcing partnerschappen kunnen maximaliseren, geven we tips voor het kiezen van nearshore software outsourcing bedrijven en geven we je een handige lijst met de beste nearshore software outsourcing bedrijven in Centraal-Europa.


Nearshore software outsourcing voordelen

Vergeleken met offshore ICT outsourcing, waarbij softwareontwikkeling wordt gedelegeerd aan een bedrijf in een ver land, zijn er drie nearshore software outsourcing voordelen:

1. Kostenvoordeel

De lagere kosten van nearshore software outsourcing zijn de belangrijkste factor voor Europese bedrijven om voor nearshoring te kiezen. Het inhuren van een ontwikkelaar in Duitsland kost je bijvoorbeeld $81.657 inclusief belastingen. In Nederland kost het je $88.058. Als je een ontwikkelaar in Oekraïne inhuurt, betaal je gemiddeld $40.000-$45.000 per jaar inclusief belastingen voor een mid level developer.

2. Geen of weinig verschil in tijdzone

Slechts 0–2 uur tijdsverschil zorgt voor een betere synchronisatie tussen interne en nearshore teams. Compatibiliteit in tijdzone met een nearshore software outsourcing land maakt het gemakkelijk om binnen een redelijk tijdsbestek kwaliteitssoftware te ontwikkelen. Als je werkt met een team dat in een nabijgelegen land opereert, hoeven noch je interne, noch je nearshore ontwikkelaars 's nachts te werken, en dus is het risico op burn-out veel lager en zal de kwaliteit van het eindproduct beter zijn.

3. Geografische nabijheid

De geografische nabijheid tussen de klant en de serviceprovider is een belangrijk nearshore software outsourcing voordeel, aangezien meer samenwerking mogelijk is tijdens het ontwikkelingsproces. Kortere afstanden maken zakenreizen naar je nearshore team betaalbaarder en het werken transparanter.

4. Culturele overeenkomsten

Nearshore software outsourcing bestemmingen in landen met vergelijkbare culturele achtergrond elimineert de noodzaak om verwachtingen constant te verduidelijken en aan te passen aan andere denkwijzen. Je kunt je taken effectiever communiceren en feedback geven, en je nearshore software outsourcing partner zal meer betrokken zijn bij je succes.

En hoewel de kosten lager zijn behoud je de volledige zeggenschap over het ontwikkelingsproces en de kwaliteit van je product. Je krijgt, nadat je een nearshore land hebt gekozen, een team dat je afzetmarkt net zo goed begrijpt als jijzelf.

Nearshore software outsourcing voordelen maximaal benutten

Volgens de National Outsourcing Association wil 70% van de bedrijven meer gebruik maken van outsourcing, en 35% veel meer dan op dit moment. Deze gegevens zijn een goede illustratie van de populariteit van nearshore software outsourcing.
Overweeg deze drie aspecten om je bedrijf optimaal te laten meeprofiteren van nearshore software outsourcing voordelen:

1. Taken prioriteren

Denk na over welke processen voor vertragingen zorgen in je bedrijf.

Volgens Clutch zijn de taken die bedrijven het vaakst outsourcen technische en repetitieve taken die veel tijd in beslag nemen:

  • Accounting (37%)
  • IT-diensten (37%) 
  • Digitale marketing (34%)

Het uitbesteden van vervelende taken kan leiden tot aanzienlijke besparingen in tijd en middelen die kunnen worden geherinvesteerd. Dit geeft je interne medewerkers bovendien de vrijheid om zich te concentreren op zinvol, waardevol werk.

Nearshore software outsourcing voordelen

Nearshore software outsourcing voordelen

Denk na over welk land goed opgeleid talent biedt dat in jouw budget past.

Voor hulp bij ICT-taken vind je hier statistieken en een lijst met landen met de beste software ontwikkelaars ter wereld. 

Bedrijven in Europa kijken vaak naar Oekraïne als het gaat om goede developers.

Veel outsourcing-providers hebben ook nearshore-kantoren. Dit betekent dat je kunt informeren naar de beste offshoring-bedrijven en vervolgens kunt informeren of deze bedrijven ook nearshore-oplossingen bieden.

2. Kijk naar je organisatiestructuur

Een nearshore team moet passen in je dagelijkse werkzaamheden en in je budget.

Met een partner in een tijdzone nabij is het relatief eenvoudig om te communiceren en deliverables uit te wisselen.

Zoals bij elke nieuwe personele aanwinst moet je echter goed nagaan of het praktisch is om een nieuw iemand aan je team toe te voegen.

Dit is omdat iemand in je organisatie een betrouwbaar contactpunt met de aanbieder moet opzetten en onderhouden. Deze persoon zal de prestaties van de aanbieder moeten volgen en ervoor moeten zorgen dat de afgesproken taken naar behoren worden uitgevoerd.

Als je eenmaal hebt besloten wat je wilt uitbesteden, evalueer je of deze verantwoordelijkheden beter geschikt zijn voor een nearshore- of een offshore-team.

Stel dat je een Amerikaans bedrijf bent dat een softwareproduct wil ontwikkelen. Moet je dan ontwikkelaars inhuren van offshore Oekraïne en ze nearshoren naar andere Oost-Europese landen?

In dit scenario kunnen je buitenlandse teams overdag tegelijkertijd werken terwijl je eigen kantoor 's nachts gesloten is. Dat zal de tijdlijn van je project versnellen zonder de kosten te verhogen.

Evalueer daarom goed welke optie het beste aansluit bij je medewerkers, budget en vereisten.

Een gids voor nearshore software development in Oost-Europa

Marktstatistieken voor softwareontwikkeling van de tech-landen - Polen, Oekraïne, Roemenië, Tsjechië, Hongarije, Bulgarije, Wit-Rusland en Kroatië.

3. Zorg voor transparantie

Voor vertrouwen is een hoge mate van transparantie vereist.

Zorg ervoor dat de aanbieder volledig is geïnformeerd over je organisatiestructuur, capaciteiten en investeringsgebieden.

Zorg ervoor dat je nearshoring-partner jou goed informeert over zijn bedrijfsmodel, interne processen, wervingsaanpak en administratieve processen.

Als de klant volledig transparant is, moet je kunnen bepalen wie er is aangenomen om aan je project te werken. Idealiter wil je zelf ontwikkelaars voor je nearshore-team kunnen kiezen op basis van je individuele behoeften.

Hoe kies je een nearshore software outsourcing bedrijf?

Een succesvolle samenwerking met een nearshore software outsourcing bedrijf is gebaseerd op heldere communicatie, duidelijk omlijnde verwachtingen en follow-up. De ideale partner moet responsief, betrouwbaar en flexibel genoeg zijn om aan veranderende behoeften te voldoen en mee kunnen groeien met de veranderende eisen van hun rol.

Let op deze 4 aspecten om een shortlist van potentiële nearshore software outsourcing bedrijven te maken:

1. Locatie

Let bij het kiezen van een locatie op het opleidingsniveau van de werknemers in het betreffende land, en wetgeving aangaande sociale zekerheid en intellectuele eigendom.

2. Expertise

Nearshore software outsourcing biedt de beste software developers, zodat je het tekort aan arbeidskrachten thuis kunt opvangen.

3. Veiligheid

Goede wetgeving op het gebied van intellectueel eigendom is essentieel voor softwareontwikkeling. Als klant moet je weten hoe je nearshore software outsourcing provider zorgt voor afdoende gegevensbescherming.

Een goede nearshore service provider moet kunnen aantonen dat er oplossingen zijn geïmplementeerd om intellectuele eigendommen te beschermen middels NDA's.

4. Reputatie

Voordat je een definitieve beslissing neemt over een nearshore software outsourcing provider is het essentieel om de reputatie van het bedrijf te staven.

Vraag een potentiële kandidaat om referenties, maar voer ook je eigen onderzoek uit naar de reputatie van het bedrijf. Lees commentaar op Clutch en bekijk technische certificaten. Vraag om een lijst van cliënten en neem contact op met een aantal cliënten om naar hun ervaringen te vragen.

Bekijk internationale ranglijsten en boor je netwerk aan om tot een weloverwogen beslissing te komen. Als je zakelijke contactpersoon een offshoringbedrijf aanbeveelt, informeer dan of die aanbieder ook nearshore-oplossingen biedt.

Het is belangrijk dat een provider exact aan je behoeften voldoet, dus zoek een bedrijf dat goed presteert met projecten die vergelijkbaar zijn met die van jou.
Kies een ervaren nearshore-partner die aan al je eisen voldoet zonder je werklast te vergroten.

De top-5 nearshore software outsourcing bedrijven in Centraal-Europa

Centraal-Europa is een hotspot voor software outsourcing met meer dan 3.000 nearshore software outsourcing bedrijven. De regio beschikt over meer dan 1,3 miljoen hooggekwalificeerde ICT-professionals en staat goed bekend vanwege kostenreducties en een verwaarloosbaar tijdsverschil met Europese landen.

Nearshoring en outsourcing naar Oekraïne, Polen, Wit-Rusland en andere Centraal- en Oost-Europese landen is populair onder West-Europese bedrijven. 77% van de Duitse en 66% van de Nederlandse bedrijven geeft de voorkeur aan Centraal-Europa boven andere bestemmingen.

Hier volgt een lijst van de beste nearshore software outsourcing bedrijven in Centraal-Europa:

1. Grid Dynamics

Grid Dynamics is een Oekraïense technologiepartner met meer dan 20 jaar ervaring. Dit nearshore software outsourcing bedrijf heeft al meer dan 300 cliënten wereldwijd geholpen dedicated software development teams op te zetten in Oekraïne.

2. IN2 Group

IN2 Group is een veelzijdig nearshore software outsourcing bedrijf met 26 jaar ervaring gespecialiseerd in software ontwikkeling. Het bedrijf is gevestigd in Zagreb (Kroatië). Sinds 2018 maakt IN2 Group deel uit van de CSI Group. IN2 Group is een betrouwbare leverancier, Oracle en Microsoft gecertificeerd en Magento Commerce Solution Partner.

3. STX Next

STX Next is een ICT-outsourcingbedrijf gevestigd in Polen met een personeelsbestand van meer dan 350 werknemers. Het bedrijf heeft meer dan 15 jaar ervaring met het leveren van volledige web development aan klanten uit verschillende sectoren. De klanten van STX Next zijn voornamelijk gevestigd in de VS, het Midden-Oosten en Europa.

4. Altoros

Altoros is een internationaal georiënteerd ICT-outsourcingbedrijf met meer dan 300 werknemers in de VS, Argentinië en Wit-Rusland. Dit nearshore software outsourcing bedrijf biedt klanten end-to-end development solutions. Giganten als Allstate, WMG, Cisco, Autodesk, RightScale, Joyent en Couchbase zijn klant van Altoros.

5. Webtown

Webtown is een Hongaars bedrijf gespecialiseerd in Agile software development in Centraal-Europa. Webtown heeft meer dan 10 jaar commerciële ervaring met de ontwikkeling van online solutions gebaseerd op het Liferay Digital Experience Platform (DXP).

Auteur: Grayson Kemper is Content & Editorial Manager voor Clutch, een B2B research-, ratings- en reviewbedrijf in Washington, D.C.

Weet je niet waar je moet beginnen?
Neem contact op
name

Grid Dynamics Writers Team

Grid Dynamics Writers Team is a team of passionate creative writers, content marketers, designers who vigorously research internet as well as cooperate with developers and our recruitment team to provide you with top-notch material about tech, salary trends, development team hiring and management tips as well as up-to-date information about IT tech talent market around the world.

Rate this article
0/5
(0 reviews)