Link copied to clipboard
Home Diensten Wereldwijde teamvergroting Blog Offshore Team Redenen om software development uit te besteden naar Mexico

Redenen om software development uit te besteden naar Mexico

Offshore Team
Best beoordeelde software ontwikkeingsl bedrijf

Krijg zorgvuldig geselecteerde tech-experts om uw team aan te vullen of bouw een hoogwaardige mobiele/web-app vanaf scratch.

Neem contact op

Mexico is al een aantal keren uitgeroepen tot topbestemming voor organisaties die deskundigheid op het gebied van software development inhuren. De drie prominentste development hubs in Latijns-Amerika zijn Mexico-Stad, Guadalajara en Monterrey. Het aantal afgestudeerden met ambitie, de expertise van developers en de nabijheid van de VS maken het land een van de beste keuzes voor bedrijven.
Lees verder om te ontdekken waarom Mexico in 2022 zo'n aantrekkelijke optie is geworden voor bedrijven die op zoek zijn naar agile development.


Snelle feitjes over Mexico

  • Grote bedrijven zoals Amazon, Intel en Facebook breiden hun activiteiten in Mexico uit.
  • Er woont en werkt een indrukwekkend groot aantal software developers in Mexico. In 2022 was dat aantal zo'n 700.000.
  • Elk jaar studeren meer dan 130.000 mensen af ​​aan Mexicaanse universiteiten.
  • In de Tholons Global Innovation Index stond Mexico in 2021 op de 13e plaats op de lijst van meest gedigitaliseerde landen ter wereld.
  • In het rapport van de Wereldbank stond Mexico op de 60e plaats in de categorie gemak van zakendoen, de hoogste in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.
  • Het gemiddelde salaris voor een software developer die in Mexico werkt is 32.100 MXN ($1.582) per maand.
  • Het land heeft een nauwe geografische nabijheid met de VS, en dezelfde tijdzones.
  • De grootste techhubs in het land zijn Mexico-Stad en Guadalajara, gevolgd door Monterrey, Tijuana, Merida, Queretaro en Aguascalientes.
  • CodersLink's Tech Salary Report 2021 ondervroeg ongeveer 15.000 geregistreerde gebruikers en 149 partners en ontdekte dat de gemiddelde jaarlijkse salarisgroei in de technische sector in Mexico 4,7% was.
  • Op de StartupBlink Global Startup Ecosystem kaart staan 449 startups, 18 coworkingruimtes, 34 organisaties en 2 leaders.

Overzicht van de Mexicaanse ICT

Nog maar twee decennia geleden bestond de Mexicaanse technologie-industrie bijna niet. In de afgelopen jaren is die situatie ingrijpend veranderd. Door het tekort aan mensen in de VS en de focus van de Mexicaanse regering is de technologiesector van het land snel gegroeid en beschikbaar voor bedrijven uit de hele wereld. Er zijn nu meer dan 800 leveranciers van webdevelopment en ongeveer 350 outsourcingbedrijven in het land actief.
Maar hoe slaagde Mexico erin om in zo'n korte tijd zo aantrekkelijk te worden en zich te onderscheiden van andere Latijns-Amerikaanse landen? Volgens de Tholons Global Innovation Index staat het land op de eerste plaats in de lijst van in Latijns Amerika. De Mexicaanse overheid en de onderwijssector leiden de nieuwe generatie proactief op om het wereldwijde tekort aan talent te helpen oplossen en de nummer 1 te worden voor in de VS gevestigde bedrijven die nearshore-oplossingen nodig hebben.

Mexican IT ecosystem in numbers

Startup-ecosysteem in Mexico

De Mexicaanse startupscene is extreem veelbelovend. Alleen al in het afgelopen jaar doorging zij een groei van 119%. Meer internationale investeerders betreden de markt, waaronder Sequoia Capital, Andreessen Horowitz, Goldman Sachs, Temasek, DST, Tencent en Softbank. Sommige bedrijven hebben hun eigen durfkapitaalfondsen opgericht om in ondernemers te investeren.

In 2022 telde Mexico-Stad ongeveer 230 startups, Monterrey 60 en Guadalajara 48. De fintech-sector heeft de meeste nieuwkomers, maar onroerend goed, logistiek en de auto-industrie van Mexico lopen niet ver achter. Kavak, het bedrijf dat zich richt op online aan- en verkoop van auto's heeft bijvoorbeeld onlangs $700.000 opgehaald en is een populaire startup in Latijns-Amerika.

Voordelen van het uitbesteden van software development naar Mexico

Grote pool aan talent

Weinig landen kunnen bogen op zo'n grote en diverse groep talent als Mexico. Met meer dan 700.000 technici en 130.000 afgestudeerden in technische studies is het land de grootste tech-hub van Latijns-Amerika.

Het is dan ook nog nooit zo eenvoudig geweest om developers te vinden met de vaardigheden die bij je project passen. Er zijn developers om traditionele taken op zich te nemen, maar ook mensen met meer exclusieve vaardigheden, zoals fractional CTO en consultants in Agile procestechnologie, serviceproviders, front-end en back-end-developers en system integrators.

De kwaliteit van talent

Volgens Mario Flores Castro, rector van de Guadalajara-universiteit vindt maar liefst 90% van de afgestudeerden van het Tec de Monterrey Institute binnen drie maanden na afstuderen een baan.

Bovendien staan Mexicaanse software developers volgens SkillValue op de tweede plaats in de wereld in vaardigheden en expertise.

Deze cijfers tonen aan dat het geen probleem zal zijn om developers te vinden die voldoen aan je verwachtingen op het gebied van agile.

Engelse taalvaardigheid

Dankzij de nabijheid van Mexico tot de VS beschikken Mexicaanse software developers in het algemeen over een hoog niveau van Engelse taalvaardigheid en ze gebruiken de taal actief in hun dagelijkse werkzaamheden. Klanten kunnen gemakkelijk communiceren met teams en goede resultaten behalen bij het uitvoeren van taken. 

Kostenefficiëntie

De salarissen van software developers in Mexico en de VS verschillen aanzienlijk. Een Android developer in Mexico verdient ongeveer $45.000 per jaar ($3.750 per maand). Dezelfde ontwikkelaar in de VS verdient tussen $75.000 en $118.000 per jaar.

Software developers in de VS verdienen gemiddeld $103.035 per jaar, terwijl het salaris in Mexico ongeveer $43.000 bedraagt, minder dan helft dus.

Soortgelijke trends zijn te vinden in bijna alle vaardigheden en niveaus, wat betekent dat het effectiever is om programmeurs in Mexico in te huren dan in de VS.

Mexican and US developers

Hoge retentie Mexicaanse outsourcingbedrijven

Mexico is nog niet in dezelfde mate blootgesteld aan de internationale outsourcingmarkt als andere landen, wat betekent dat de concurrentie niet zo hevig is als in andere landen. Dit heeft een aantal voordelen, waaronder de mogelijkheid om zonder vertragingen voor de duur van het hele project met dezelfde developers te werken. Je hoeft je geen zorgen te maken dat recruiters je mensen met betere aanbiedingen binnenhalen. Alle nieuwe developers die voor je project worden ingehuurd zullen uiteindelijk profiteren van de expertise van het team.

Tijdzone, gemak en nabijheid

Mexico heeft dezelfde tijdzone als de meeste Amerikaanse staten, en hoewel er op sommige plekken een uur of twee tijdsverschil bestaat, is de communicatie tussen klanten en teams erg eenvoudig. Als klanten en verkopers elkaar persoonlijk willen ontmoeten zijn er goede mogelijkheden, zoals luchthavens die rechtstreekse vluchten aanbieden.

Hoewel zowel Mexico als Canada meerdere tijdzones hebben deelt Mexico-Stad, een van de grootste ICT-hubs, een tijdzone met Ottawa, de hoofdstad van Canada.

Culturele gelijkenis met de VS

Aangezien de VS en Mexico een grens delen hebben de landen een gedeeld cultureel bewustzijn, wat culturele verschillen verkleint. Het is vaak gemakkelijker om overeenstemming te bereiken met Mexicaanse teams dan met reams op andere locaties. Mexicaanse developers spreken goed Engels, wat de communicatie bevordert en tot minder misverstanden leidt.

Als je een software developer bent op zoek naar kansen in Mexico of overweegt om naar Mexico te verhuizen, bekijk dan de vacatures van Grid Dynamics.

Grid Dynamics breidt zijn Europese aanwezigheid uit en sluit zijn activiteiten in Rusland

Kortom

Nog maar tien jaar geleden was Silicon Valley dé topbestemming voor bedrijven die getalenteerde developers in dienst wilden nemen. Tegenwoordig vergroten steeds meer landen hun bereik door technische universiteiten te openen en STEM-cursussen aan te bieden aan toekomstige developers. 
Deze inspanningen zijn niet voor niets geweest. Mexico heeft zich bewezen als outsourcingbestemming bij uitstek voor software development. Naarmate de economie van het land sterker wordt, met een verwachte groei van 2,1% in 2023, kunnen we verwachten dat de technische sector van het land nog dynamischer zal worden.
Zowel wat mensen als kwaliteit van werk betreft is Mexico een van de best bewaarde geheimen voor nearshore software development.


Grid Dynamics is een bedrijf voor digitale engineering dat gerespecteerde merken innoveert en helpt complexe problemen oplossen, de bedrijfsvoering optimaliseren en klanten beter van dienst zijn.

Grid Dynamics bouwt en beheert zelfvoorzienende projectteams met data-architecten, data-wetenschappers, software developers en automatiseringsdeskundigen gespecialiseerd in alle benodigde softwarestacks.

We bieden verschillende engagementmodellen, waaronder consultingteams en agile engineering teams.

Grid Dynamics ondersteunt verschillende contractuele modellen, waaronder agile teams, fixed scope en outcome based.

Weet je niet waar je moet beginnen?
Neem contact op
name

Marta Kravs

Marta Kravs is a Content Writer at Grid Dynamics with a broad experience of working in the information technology and services industry.

Rate this article
4/5
(2 reviews)