Link copied to clipboard
Home Diensten Wereldwijde teamvergroting Blog Trends Mondiale offshore developer prijs voor offshore software ontwikkelaars per land in 2021

Mondiale offshore developer prijs voor offshore software ontwikkelaars per land in 2021

Trends
Best beoordeelde software ontwikkeingsl bedrijf

Krijg zorgvuldig geselecteerde tech-experts om uw team aan te vullen of bouw een hoogwaardige mobiele/web-app vanaf scratch.

Neem contact op

59% van de bedrijven wereldwijd huurt offshore software developers in om de kosten voor software ontwikkeling te optimaliseren. En hoewel de tarieven voor offshore ontwikkelaars per land verschillen, kun je minstens 40% van de totale kosten besparen. Het uurtarief van een senior developer in de VS is bijvoorbeeld $65-$130 per uur, terwijl het in Oekraïne ongeveer $30-$60 per uur is. De tarieven voor offshore software ontwikkeling in Latijns-Amerika variëren van $35 tot $70. In Oost-Europa kost een uur werk van een ontwikkelaar $30-$65. De gemiddelde tarieven van offshore ontwikkelaars in Azië en Afrika zijn $20-$45.


Vergelijking van tarieven voor offshore software ontwikkeling

Vergelijking van tarieven voor offshore software ontwikkeling

Vergelijking van tarieven voor offshore software ontwikkeling

Bestemming Tarieven Landen
Oost-Europa $30-$65   Ukraine, Poland, Romania, Hungary, Bulgaria, Belarus, Czech Republic, Austria, Slovakia
Latin America $35-$70   Mexico, Brazilië, Colombia, Peru, Chili, Argentinië
Afrika $25-$45   Marokko, Kenia, Nigeria, Egypte, Zuid-Afrika
Azië $20-$45   India, China, Filippijnen, Pakistan, Nepal, Bangladesh, Vietnam, Indonesië, Maleisië, Filippijnen

De onderstaande vergelijking van de tarieven voor offshore software ontwikkeling is een ruwe schatting omdat ze de verschillen tussen de verschillende samenwerkingsmodellen niet meenemen. Neem daarom voor nauwkeurigere offshore development prijzen per developer per land rechtstreeks contact op met leveranciers van offshore development diensten.

Outsourcingtarieven per land

Uurtarieven voor Oekraïense ontwikkelaars

Het gemiddelde uurtarief voor een Oekraïense ontwikkelaar is $30–$60.

 • Uurtarief junior offshore software developer: $19 - $25
 • Uurtarief mid-level offshore software developer: $26 - $38
 • Uurtarief senior offshore software developer: $39 - $60

Oekraïne is een broeinest van groei en een goede plek voor outsourcing van software ontwikkeling met de beste prijs-kwaliteitverhouding. 

Uurtarieven voor Poolse ontwikkelaars

Volgens ons onderzoek variëren de outsourcingtarieven bij Poolse software ontwikkelaars tussen $20 en $75 per uur. Als je een van de outsourcingbedrijven in Polen kiest, is het gemiddelde minimumtarief voor software ontwikkeling $43, terwijl het maximale gemiddelde $65 is.

Uurtarieven voor Braziliaanse ontwikkelaars

Het inhuren van een ontwikkelaar in Brazilië kost je $15 - $60 per uur. Het tarief varieert afhankelijk van locatie, ervaring en vaardigheden. Uit ons onderzoek blijkt dat je meer dan $15 betaalt voor een junior software developer in Brazilië, terwijl een senior ontwikkelaar je tot $60 kost. Het gemiddelde uurtarief in Brazilië varieert tussen $35 en $50, wat betekent dat het gemiddelde dagtarief in Brazilië rond de $280 - $400 ligt.

Uurtarieven Argentijnse software ontwikkelaars

Argentinië is een populaire bestemming voor outsourcing dankzij het geringe tijdsverschil met Amerikaanse klanten en de aanzienlijke lagere gemiddelde uurtarieven variërend van $35 tot $50. Junior software developers hebben het laagste uurtarief vanaf $13 per uur, terwijl senior ontwikkelaars ongeveer $42 - $50 per uur verdienen.

Uurtarieven Indiase ontwikkelaars

Het inhuren van offshore ontwikkelaars in India kost je $19- $40 per uur. India is een populaire bestemming voor outsourcing voor grote ondernemingen en internationale bedrijven. En net als bij elke outsourcingbestemming zullen de kosten voor het inhuren van Indiase ontwikkelaars variëren afhankelijk van het expertiseniveau dat je zoekt.

Uurtarieven voor Chinese ontwikkelaars

Samen met India is China een van de meest betaalbare landen om software ontwikkeling aan uit te besteden. Hoewel de gemiddelde uurtarieven tussen de $19 en $38 liggen, kunnen junior ontwikkelaars worden ingehuurd voor slechts $12 per uur, terwijl senior developers tot wel $40 per uur voor hun werk vragen.

Uurtarieven voor Egyptische ontwikkelaars

Egypte, Nigeria en Tunesië zijn opkomende Afrikaanse markten voor het outsourcen van softwareprofessionals. Bovendien biedt Egypte lage tarieven voor software development. Het gemiddelde gemiddelde uurtarief varieert van $25 tot $45. Junior ontwikkelaars kunnen worden ingehuurd voor ongeveer $18 per uur en senior ontwikkelaars voor $33- $50 per uur.

Tarieven Zuid-Afrika

Zuid-Afrika heeft de hoogste offshore ICT-tarieven van Afrika. De gemiddelde uurtarieven variëren tussen $25 en $45. Als je ervoor kiest om uit te besteden naar Zuid-Afrika kost dat je $21 per uur voor een junior ontwikkelaar tot $52 voor een senior.

Een gids voor nearshore software development in Oost-Europa

Marktstatistieken voor softwareontwikkeling van de tech-landen - Polen, Oekraïne, Roemenië, Tsjechië, Hongarije, Bulgarije, Wit-Rusland en Kroatië.

Offshore software ontwikkeling prijs per regio

Tariefkaart-voor-offshore-software-ontwikkelingsspecialisten

Tariefkaart voor specialisten in software ontwikkeling | Bron

Offshore software ontwikkeling prijs in Oost-Europa

Gemiddeld liggen de tarieven voor offshore software ontwikkeling tussen de $25 per uur voor een junior software developer tot $60 per uur voor een senior software developer. Junior developers kosten je zo bijvoorbeeld slechts $19 per uur. De tarieven voor offshore ontwikkelaars in Oost-Europa variëren per land. Zo zijn de tarieven voor outsourcing in Oekraïne lager dan in Polen.

10 beste offshore software ontwikkeling landen in Oost-Europa zijn:

 1. Oekraïne
 2. Wit-Rusland
 3. Rusland
 4. Polen
 5. Tsjechië
 6. Roemenië
 7. Hongarije
 8. Estland
 9. Slowakije
 10. Bulgarije
Tarieven voor offshore software ontwikkeling in Oost-Europa

Tarieven voor offshore software ontwikkeling in Oost-Europa

Oost-Europa is de gulden middenweg waar je hoogwaardige offshore ontwikkelaars kunt inhuren tegen lage tarieven zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het product. De regio staat bekend om zijn hoge dichtheid aan software ontwikkelaars met een indrukwekkende 1,3 ontwikkelaars per 100 inwoners. Momenteel heeft de ICT-industrie in de regio ongeveer 1 miljoen software ontwikkelaars, waardoor het een effectieve bestemming is voor outsourcing van software ontwikkeling.

Ongeveer 450 technische universiteiten en gunstige bedrijfsomstandigheden stimuleren de welvaart van de sector in Oekraïne. Oekraïne is een van de snelst ontwikkelende landen in de regio. In 2020 bereikte de Oekraïense technologiemarkt de mijlpaal van 200.000 software specialisten.

De grote outsourcingmarkt van Oekraïne en zijn 200.000 ontwikkelaars maken het land een van de grootste ICT-landen in Oost-Europa tweede na Polen met 400.000 software ontwikkelaars. De tarieven voor outsourcing in Oekraïne variëren tussen de $30 en $60, wat lager is dan in Polen, waar $45- $65 per uur in rekening wordt gebracht.

Belangrijkste feiten over offshore software ontwikkeling in landen in Oost-Europa

Gemiddelde uitbestedingstarieven per regio

Land

Aantal developers

Gemiddeld tarief

Populaire talen

Techhubs

Bekende startups

Oekraïne

200.000

$30–$60

SQL, JavaScript, Java, Python

Kiev, Charkov, Dnipro, Lviv, Odessa

Petcube, Grammarly, DepositPhotos

Tsjechië

130.000

$39–$58

Python, SQL, JavaScript, Java

Praag, Brno, Olomouc, Ostrava

Kiwi, Apify

Hongarije

105.000

$44–$57

SQL, Java, JavaScript, Python

Boedapest, Miskolc, Debrecen, Pecs, Szekesfehervar

Prezi, LogMeIn, Ustream

Polen

400.000

$45–$69

Java, SQL, JavaScript, Python, PHP

Warschau, Krakau, Łódź en Wrocław

DocPlanner, Nightly

Roemenië

139.000

$31–$51

SQL, Java, JavaScript, Python

Boekarest, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi

UiPath, TypingDNA

Bulgarije

63.000

$39–$56

SQL, JavaScript, Java, PHP

Sofia, Plodiv, Burgas, Varna

EnhanCV, Connecto.ai

Wit-Rusland

69.000

$33–$48

JavaScript, Java, SQL, Python

Minsk, Gomel

PandaDoc, MSQRD (Masquerade)

Kroatië

46.000

$32–$63

JavaScript, Java, SQL, Python

Zagreb, Split, Dubrovnik

Agrivi, ExRey

Softwareontwikkelaars in Oekraïne,  Rusland en Wit-Rusland hebben geavanceerde programmeervaardigheden, of het nu gaat om offshore react, offshore drupal, offshore applicatie-ontwikkeling of offshore salesforce-ontwikkeling. Oekraïense developers hebben een universitair diploma en spreken gevorderd Engels. Door deze factoren blijft de vraag naar Oost-Europese developers toenemen.

Belangrijkste feiten over offshore development in Oost-Europese landen

Belangrijkste feiten over offshore development in Oost-Europese landen (bron)

Offshore software developer prijs per uur in Aziatische landen

De offshore software developer prijzen in Azië beginnen met $20 voor een beginnende offshore developer en $35 voor een senior offshore developer. De offshore software developer prijzen in grote Aziatische techhubs blijven toenemen en kunnen oplopen tot $40-45 per uur. Niettemin rekenen offshore software ontwikkelaars in Azië lagere tarieven dan hun concurrenten in Europa.

Offshore software ontwikkeling prijs in Azië

Offshore software ontwikkeling prijs in Azië

China en India zijn de belangrijkste Aziatische techhubs met een groot aantal software developers large number of software engineers. Er werken bijna 5 miljoen buitenlandse ontwikkelaars in elk land. Andere landen in Azië, zoals Vietnam, Maleisië en Indonesië, winnen ook terrein en bieden vergelijkbare software ontwikkelingsdiensten aan.

Lage offshore software developer prijzen in Aziatische landen gaan vaak ten koste van de projectkwaliteit. Ongunstige werkomstandigheden, culturele verschillen en andere tijdzones hebben een negatief cumulatief effect op het contact en leiden tot een lagere kwaliteit.

Azië heeft een enorme pool van technisch talent - meer dan 10 miljoen ontwikkelaars. De tarieven voor offshore ontwikkelaars in Azië worden bepaald door verschillende aspecten en kunnen van land tot land sterk verschillen.

Offshore software ontwikkeling prijs in Latijns-Amerika

Een uur werk van een junior offshore softwareontwikkelaar uit een Latijns-Amerikaans land als Brazilië, Argentinië en Mexico kost je ongeveer $50. Offshore software developer prijzen voor senior software ontwikkelaars kunnen oplopen tot $70 per uur. Het inhuren van dezelfde dedicated softwareontwikkelaar via een outstaffing-leverancier zou de tarieven tot 20% drukken.

Offshore software ontwikkeling prijs in Latijns-Amerika

Offshore software ontwikkeling prijs in Latijns-Amerika

Latijns-Amerika is de populairste overzeese bestemming voor software ontwikkeling voor Noord-Amerikaanse technologiebedrijven. Amerikaanse bedrijven besteden de software ontwikkeling vooral uit vanwege de aanzienlijk lagere offshore software developer prijzen die de kosten van productontwikkeling verlagen.

Het verwaarloosbare tijdsverschil is een andere goede reden waarom Amerikaanse bedrijven samenwerking zoeken met Latijns-Amerikaanse software ontwikkelingsbedrijven.

Bovendien liggen Latijns-Amerikaanse landen geografisch gezien het dichtst bij Amerikaanse klanten, wat Puerto Rico, Brazilië, Argentinië en Mexico erg handige bestemmingen voor outsourcing maakt. 

Offshore software ontwikkeling prijs in Afrika

Het inhuren van een junior offshore software ontwikkelaar in Afrika kost je $25 of minder per uur. Tarieven voor offshore ontwikkelaars in Egypte, Marokko en Kenia variëren tussen $20 en $40 per uur. Dit wordt veroorzaakt door een relatief kleine pool van software developers in Afrikaanse landen. De offshore software developer prijs van een senior softwareontwikkelaar in Egypte, Marokko en Kenia schommelt rond de $40.

afrika-belangrijke-outsourcinglanden

Software Development Hourly Rates in Africa

Waarom is Oekraïne de beste bestemming voor offshore development?

Oekraïne is om verschillende redenen een goed land om een offshore developer in te huren. Het belangrijkste voordeel van het inhuren van offshore ontwikkelaars in Oekraïne is dat je toegang hebt tot de op één na grootste tech-talentpool in Oost-Europa. Andere voordelen zijn de snelheid van inhuren en lage kosten voor het aantrekken van nieuwe developers. Lees onze gids over outsourcing naar Oekraïne voor meer bruikbare inzichten.

 1. De grootste pool van technische specialisten

  • In 2020 bereikte de Oekraïense tech-talentmarkt 200.000 tech-specialisten.
  • Oekraïne staat op de 11e plaats op de lijst van landen met de beste outsourcing van software ontwikkeling ter wereld. De technologie-industrie is de snelst groeiende industrie in Oekraïne met $4,5 miljard aan investeringen in 2018.
 2. Onderwijs

  • Elk jaar studeren ongeveer 35.000 specialisten af ​​aan Oekraïense technische universiteiten. De meeste software ontwikkelaars in Oekraïne hebben een bachelordiploma en spreken Engels op gemiddeld of bovengemiddeld niveau.
  • Oekraïne heeft ook het grootste aantal ontwikkelaars dat gespecialiseerd is in C++ en Unity 3D. Het land staat op de tweede plaats in de wereld wat betreft het aantal JavaScript-, Magento- en Scala-software developers.
 3. Lage vennootschapsbelasting en kosten

  • Oekraïne kent lage vennootschapsbelastingen. In Kiev varieert de vennootschapsbelasting tussen de $2,500 en $50.000 per jaar. Ter vergelijking: de vennootschapsbelasting in Berlijn varieert tussen de $11.000 en $50.000 per jaar, en in New York schommelt het tussen $7.000 en $50.000 per jaar.
  • De kosten van levensonderhoud in Oekraïne zijn lager dan in de rest van Europa. De huur van een eenkamerappartement kost bijvoorbeeld $500 per maand. Het kost minder als je een appartement buiten het stadscentrum wilt huren - ongeveer $300 per maand.
 4. Gemak van zakendoen

  • Oekraïne heeft een sprong gemaakt om toe te treden tot de top-70 van landen in de 'Ease of Doing Business'-lijst die in 2019 door de Wereldbank is uitgegeven.
  • Het leiden van zakelijke bedrijven in het buitenland is ingewikkeld, maar Oekraïne heeft bewezen een positieve omgeving te zijn voor het ontwikkelen en laten groeien van grote internationale projecten.
  • Actieve gemeenschap voor software ontwikkeling
  • Kiev, Dnipro, Kharkiv, Odessa en Lviv zijn de zich snelst ontwikkelende softwaretechhubs in Oekraïne. Ongeveer 40% van alle Oekraïense software ontwikkelaars woont in de hoofdstad Kiev. Lviv, een andere grote technologiestad, organiseert jaarlijks de grootste technologieconferentie van Oost-Europa, IT Arena.
  • Technische universiteiten zijn actieve broedplaatsen van nieuwe generaties software ontwikkelaars.
  • Particuliere software ontwikkelingsbedrijven investeren daarnaast ook in het opleiden van technische specialisten op instapniveau.
  • De Oekraïense technologiegemeenschap heeft in hoog tempo zeer populaire evenementen voor het delen van kennis opgezet, zoals hackathons, technische conferenties en cursussen die worden (mede)gefinancierd door software ontwikkelingsbedrijven.
 5. Groeiende startup-omgeving in Oekraïne

  • Ongeveer 2.000 IT-startups, waaronder Petcube, iBlazr, Grammarly, Jooble, CleanMyMac, Mobalytics en Looksery zijn afkomstig uit Oekraïne. Die laatste is overgenomen door Snapchat.
  • Steeds meer van de 4.000 software ontwikkelingsbedrijven in Oekraïne sparen hun interne talent om hun eigen producten te bouwen.
  • Lage tarieven voor offshore-ontwikkeling voor ICT-dienstverlening
  • Softwareontwikkelaars in Oekraïne rekenen gemiddeld lagere tarieven in vergelijking met West-Europese software developers. Lees onze handleiding voor Nearshore Software Development in Oost-Europa in drie minuten.
  • Lagere tarieven worden op verschillende manieren veroorzaakt. De snelle groei van de technische industrie en een krachtige instroom van nieuwe mensen verminderen de gemiddelde vraag naar talent op de interne Oekraïense markt. Dit verlaagt ook de gemiddelde ontwikkelingskosten voor de klant.

Over Grid Dynamics je kan helpen bij het inhuren van offshore software ontwikkelaars in Oekraïne

Grid Dynamics is een digitale technologiedienstverlener die de groei versnelt en het concurrentievoordeel voor Fortune 1000-bedrijven versterkt. Het bedrijf heeft meer dan 15 jaar ervaring in digitale transformatie en software-innovatie, met name open source cloud-native programma's.

Onze klanten hebben de mogelijkheid om het engagementmodel te kiezen dat het beste bij hun vereisten past, inclusief teamuitbreiding, toegewijde teams, pod-teams en ontwikkelingscentra op afstand. Grid Dynamics heeft kantoren in de VS, Oekraïne, Mexico, Servië, Polen en Moldavië, wat betekent dat we over de middelen beschikken om tegemoet te komen aan de behoeften van bedrijven van elke omvang, ongeacht waar ze zich bevinden.

Weet je niet waar je moet beginnen?
Neem contact op
name

Grid Dynamics Writers Team

Grid Dynamics Writers Team is a team of passionate creative writers, content marketers, designers who vigorously research internet as well as cooperate with developers and our recruitment team to provide you with top-notch material about tech, salary trends, development team hiring and management tips as well as up-to-date information about IT tech talent market around the world.

Rate this article
0/5
(0 reviews)