Link copied to clipboard
Home Diensten Wereldwijde teamvergroting Blog Trends Remote developer of kennismigrant: een uitgebreide vergelijking in 2022

Remote developer of kennismigrant: een uitgebreide vergelijking in 2022

Trends
Best beoordeelde software ontwikkeingsl bedrijf

Krijg zorgvuldig geselecteerde tech-experts om uw team aan te vullen of bouw een hoogwaardige mobiele/web-app vanaf scratch.

Neem contact op

COVID-19 heeft onze manier van werken ingrijpend veranderd. Om je wat perspectief te geven, de Europese Commissie schat dat ongeveer 40% van de EU-burgers die momenteel op afstand werkt dat doet als gevolg van de pandemie

Waar het voorheen vooral om freelancers ging werken steeds meer mensen in grote en kleine bedrijven nu op afstand.

Werken op afstand speelt een grote rol in de ICT. 59% van de bedrijven wereldwijd werkt met remote development teams - ergens zullen die bedrijven dus wel een punt hebben!

In de postpandemische wereld zullen we onze manier van werken moeten heroverwegen.

Dit geldt ook voor het wervingsproces, met name in de ICT. Bedrijven die moeite hebben met het invullen van hun vacatures in eigen land moeten het elders zoeken, wat de vraag oproept: kun je beter werken met een remote development team of investeren in het verhuizen van je developers?

Voordat we de voor- en nadelen van beide mogelijkheden onderzoeken, zetten we eerst de verschillen op een rijtje.

Wat betekent het om kennismigrant te zijn?

Een kennismigrant is een professional die voor zijn werk naar een andere stad of een ander land verhuist.

Meestal helpt het bedrijf de nieuwe werknemer met zijn werkvergunning, vervoer en huisvesting. Het proces van werving en de verhuizing kost enkele maanden.

Wat is een remote development team?

Een remote development team vult je interne team aan vanaf een andere locatie. Met de juiste apparatuur, de juiste developer en goede administratieve ondersteuning is dit een kostenefficiënt alternatief voor het aantrekken van toptalent.

Oekraïne is dé plek

De afgelopen jaren hebben vooral DACH-landen (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) en Nederland veel developers geworven in Centraal- en Oost-Europa.

Oekraïne staat bovenaan die lijst dankzij het hoge opleidingsniveau en sterke ervaring. Oekraïne ligt op slechts op twee uur vliegen van Nederland, dus meer dan 200.000 gekwalificeerde developers bevinden zich binnen handbereik, of je nu kiest voor een remote team of voor het verhuizen van developers.

Laten we de voor- en nadelen van beide onderzoeken.

Remote Developer and Developer Relocation comparison

 

 

Remote developer

Kennismigrant

Communicatie

Met platforms als Zoom en Slack houd je de communicatie gaande 

In-house teamleden communiceren persoonlijk

Bedrijfscultuur

Diepe integratie ondanks de afstand

Teambuilding op locatie

Kosten

Je bespaart tijd en geld

Meer tijd en geld kwijt

Flexibiliteit

Gemakkelijk team vergroten en verkleinen

Moeilijk team vergroten of verkleinen

Recruitment

Paar weken

Paar maanden

Voordelen van het verhuizing van developers

  • Bedrijfscultuur

  • Directe communicatie

Bedrijfscultuur

Vooral grote bedrijven geven er de voorkeur aan al hun werknemers onder één dak te hebben, omdat dat bijdraagt aan een sterke bedrijfscultuur.

Deze bedrijven steken veel geld in kantoren voor hun medewerkers. Als software-engineers en webdevelopers zich thuis voelen zijn ze ook productiever, is de gedachte.

Wat is het addertje onder het gras?

Een remote werkplek geeft je hetzelfde thuisgevoel, maar tegen een lagere prijs, waardoor het mogelijk wordt om met goede ICT-professionals van uit de hele wereld samen te werken.

Het Extended Team Model van Grid Dynamics biedt je een dedicated remote software development team in Oekraïne inclusief de nodige infrastructuur (zoals een kantoor) en systeembeheerders in een van de techhubs van Oekraïne.

We bieden je daarnaast goede ondersteuning, zoals een eigen HR-manager die de communicatie tussen jou en je team in goede banen leidt.

Directe communicatie

Als alle medewerkers in één kantoor zitten, werken teamleden efficiënter samen. Je team kan problemen in realtime oplossen in plaats van te wachten tot iemand op een bericht reageert of een telefoontje beantwoordt.

Wat is het addertje onder het gras?

Jij en je projectmanager kunnen ook binnen een remote development team gewoon rechtstreeks communiceren. Er is geen derde partij aanwezig die voor miscommunicatie kan zorgen.

De nabijheid van Oekraïne tot West-Europa betekent dat het tijdzoneverschil niet echt een probleem is. 47% van de Oekraïense developers spreekt vloeiend Engels, dus je bent verzekerd van heldere communicatie.

Nadelen van het verhuizen van developers

  • Werving
  • Kosten
  • Gebrek aan flexibiliteit

Werving

Het kan enige tijd duren om de juiste developer voor je team te werven, en het vinden ervan is dan nog slechts het begin van het wervingsproces!

Als je investeert in de verhuizing van developers, moet je er rekening mee houden dat het ook tijd kost om visa en andere noodzakelijke documenten te verzorgen, waardoor je niet op korte termijn kunt starten met je project.

Kosten

Hoeveel kost het om te verhuizen? Het hangt af van de situatie, maar de kosten kunnen vrij snel oplopen.

Er zijn meerdere aspecten aan een verhuisproces en de daaraan verbonden kosten zijn in potentie hoog, zoals het verkrijgen van visa, tijdelijke huisvesting en taallessen.

Developers met gezinnen moeten daarnaast nadenken over de gevolgen van een verhuizing naar het buitenland voor hun familie en gezin.

Gebrek aan flexibiliteit

Soms moet je je ontwikkelteam snel opschalen of verkleinen op basis van de nieuwste ontwikkelingen van je project. Dit kan ingewikkeld zijn als je net veel tijd en geld hebt geïnvesteerd in het verhuizen van developers.

Voordelen van een remote development team

  • Je bespaart tijd en geld
  • Een sterk team
  • Flexibiliteit
  • Bedrijfscultuur
  • Korte lijnen

Je bespaart tijd en geld

Werken met een remote development team betekent dat je geen rekening hoeft te houden met de kosten van verhuizing.

Dit is de reden dat veel bedrijven ervoor kiezen om samen te werken met Oekraïense software developers. Het is relatief goedkoop, vooral als je kijkt naar hun opleidingsniveau en werkervaring.

 

Noch jij noch je teamleden hoeven zich zorgen te maken over verhuizen naar een onbekend land, en je bespaart bovendien tijd met het wervingsproces.

Een sterk team

Voor de meeste bedrijven bevalt de manier waarop remote development teams hun interne team snel kunnen aanvullen erg goed. Ze wenden zich steeds vaker tot software developers in Centraal- en Oost-Europa.

Volgens een recent rapport van SkillValue staat Oekraïne op de vijfde plaats wereldwijd van landen met de beste programmeurs (een score van 93,17%), en op de vierde plaats in Europa.

Oekraïense developers hebben een hoog opleidingsniveau en zijn gespecialiseerd in zowel zeldzame als populaire veelgevraagde programmeertalen.

47% van hen spreekt vloeiend Engels en gaat moeiteloos op in een internationaal team.

Oekraïense bedrijven zijn data driven, de developers zijn goed gemotiveerd en klaar om een klus te klaren.

Flexibiliteit

Met het Extended Team Development model van Grid Dynamics kun je de teamgrootte aanpassen met een opzegtermijn van slechts een maand. Dit is handig als je snel moet opschalen.  

Je kunt onze kantoren in Oekraïne bezoeken en een paar dagen samen optrekken met je remote development team, of hen uitnodigen om je eigen kantoor te bezoeken.

Bedrijfscultuur

Je hoeft je geen zorgen te maken over het opofferen van je bedrijfswaarden als je werkt met een remote development team. Het Extended Team Model van Grid Dynamics biedt vergaande integratie tussen jou en developers.

wat-is-eet-extended-team


Extended Development Team

Je remote team werkt vanuit een kantoor in een van de grote steden van Oekraïne (Kiev, Lviv, Kharkiv of Dnipro). Kantoormanagers zorgen ervoor dat je developers alles hebben wat ze nodig hebben.

Een dedicated HR/Client Manager houdt de lijnen tussen jou en je team open. Er is constante feedback over de prestaties van het team.

Directe communicatie

Je denkt misschien dat het managen van remote developers erg ingewikkeld is, maar online platforms zoals Zoom en Slack stellen jou en je team lead of projectmanager in staat om constant in contact te staan met je remote team.

De klanten van Grid Dynamics hebben herhaaldelijk hun waardering uitgesproken voor de mate van transparantie en de snelheid van de samenwerking.

Je kunt beoordelingen lezen op websites zoals Clutch, een beoordelingsplatform voor ICT en zakelijke dienstverleners.

In deze recensie van een Duits softwarebedrijf dat sinds 2017 met Grid Dynamics samenwerkt schrijft de algemeen directeur bijvoorbeeld dat de "stiptheid, het reactievermogen en open houding de sleutels zijn tot het succes van het ".

Werken met Grid Dynamics

Grid Dynamics is een software development bedrijf met 22 jaar ervaring. We zijn een grote leverancier van remote development services in Oekraïne aan middelgrote en grote bedrijven over de hele wereld.  

Met ons Extended Team Model kun je een remote team synchroon laten werken met je interne team.

Wij bieden de nodige infrastructuur in verschillende grote steden in Oekraïne, zodat developers onmiddellijk aan de slag kunnen. Er is een administratief ondersteuningssysteem om het werkproces soepel te laten verlopen.  

Met dit niveau van ondersteuning zul je je afvragen waarom je er niet eerder voor hebt gekozen om met een remote development team te werken!  

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

 

Weet je niet waar je moet beginnen?
Neem contact op
name

Kate Tsurkan

Kate Tsurkan is a Content Writer at Grid Dynamics with several years of experience working in journalism and the IT sphere

Rate this article
4/5
(11 reviews)