Link copied to clipboard
Home Diensten Wereldwijde teamvergroting Blog Trends Healthcare Technology Trends 2022: Outsourcing, digitale transformatie en meer

Healthcare Technology Trends 2022: Outsourcing, digitale transformatie en meer

Trends
Best beoordeelde software ontwikkeingsl bedrijf

Krijg zorgvuldig geselecteerde tech-experts om uw team aan te vullen of bouw een hoogwaardige mobiele/web-app vanaf scratch.

Neem contact op

De nieuwste Healthcare Technology Trends zijn telewerken, virtual en augmented reality en kunstmatige intelligentie. Volgens het Future of Healthcare Report 2021 zijn er voor bijna 80% van de zorgstelsels plannen om de komende vijf jaar meer te investeren in deze digitale zorgtrends. 

De grote vraag naar gepersonaliseerde zorg en de noodzaak om de zorgkosten te verlagen zijn rechtstreeks van invloed zijn op deze plannen. De coronapandemie heeft een ongelooflijk grote impact gehad op de digitalisering van de gezondheidszorg, en de verwachting is dat meer zorgaanbieders de komende jaren naar technologische oplossingen zullen neigen.

In dit artikel ontdek je hoe de digitale transformatie van de gezondheidszorg zich zal ontwikkelen, welke technologische trends het grootste potentieel hebben om wijdverbreid te worden en hoe je software developers inhuurt om je te helpen bij het bouwen van datagestuurde oplossingen in de medische zorg.


Trends in gezondheidstechnologie in 2022

De belangrijkste Healthcare Technology Trends die in 2022 verder in populariteit zullen toenemen zijn:

 • Big Data;
 • Internet of Medical Things;
 • Kunstmatige intelligentie;
 • Digitale therapie;
 • Patiëntbewaking op afstand;
 • Technologie in de geestelijke gezondheidszorg;
 • Virtual Reality.
Healthcare Technology Trends in 2022

Healthcare Trends of 2022

Een gids voor nearshore software development in Oost-Europa

Marktstatistieken voor softwareontwikkeling van de tech-landen - Polen, Oekraïne, Roemenië, Tsjechië, Hongarije, Bulgarije, Wit-Rusland en Kroatië.

 

Big Data in de gezondheidszorg

Big data in de gezondheidszorg verwijst naar de enorme hoeveelheid informatie die wordt gecreëerd door gebruik te maken van moderne technologieën voor de medische dossiers van patiënten en het beheer van ziekenhuizen. Gegevens kunnen voor heel veel verschillende doeleinden worden ingezet, van het genezen van patiënten tot het voorspellen en voorkomen van epidemieën en het verlagen van kosten.

Deze technologietrend in de zorg zal de gezondheidszorg zoals we die nu kennen volledig transformeren. Grote medische systemen zullen in de toekomst apparaten gebruiken die het welzijn van patiënten monitoren en medische experts helpen om hoogwaardige zorg te bieden.

De wereldwijde trend van big data in de zorgmarkt zal in 2022 naar verwachting $34,27 miljard bereiken met een CAGR van 22,07%. Wereldwijd zal big data-analyse tegen 2024 ongeveer $68,03 miljard waard zijn. Deze cijfers zullen worden gemotiveerd door aanhoudende Amerikaanse investeringen in elektronische dossiers, beheertools voor medische praktijken en oplossingen voor personeelsbeheer (bron).

Er zijn twaalf redenen te noemen waarom je de ontwikkeling van je zorgsoftware zou kunnen uitbesteden aan Oekraïne.

Internet of Medical Things

Internet of Medical Things (IoMT) is een geheel van zorgsystemen en -diensten gericht op het bieden van effectieve zorg op het niveau van een (nationaal) zorgsysteem, evenals aan patiënten die niet in staat zijn om hun zorgverlener te bezoeken. Innovatie en data-integratie stellen patiënten in staat om een kwalitatief hoogwaardige behandeling te krijgen in een vertrouwde omgeving. Met persoonlijke apparatuur voor medische monitoring die door het ziekenhuis wordt geleverd kunnen patiënten hun gezondheidsgegevens controleren en met behandelende artsen delen.

Internet of Medical Things en patiëntbewaking op afstand worden nog wel eens verward, maar er is een groot verschil tussen de twee. IoMT is een brede term die de hele medische sector industrie en alle technologieën omspant, terwijl patiëntbewaking op afstand een systeem van technologieën is dat helpen bij het verzamelen, bewaken en verwerken van gegevens.

Internet of Medical Things

Internet of Medical Things

Kunstmatige intelligentie in de gezondheidszorg

Kunstmatige intelligentie in de gezondheidszorg wordt vooruitgeholpen door NLP-toepassingen die klinische documentatie systematiseren door de dossiers te structureren en de resultaten voor patiënten te verbeteren. 

AI in healthcare

Kunstmatige intelligentie in de gezondheidszorg

De wereldwijde markt voor kunstmatige intelligentie (KI) in de zorg wordt geschat op 6,7 miljard dollar en zal naar verwachting groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 41,8% van 2021 tot 2028 (bron).

Healthcare AI market size

Omvang markts KI in de zorg 2014-2021

Digitale therapie

Digitale therapie is patiëntgerichte gezondheidszorg die evidence-based zorg levert met behulp van software. Het kan een volledige vervanging zijn of een aanvulling op een bestaande ziektebehandeling (bron). Deze technologie voor de gezondheidszorg is ontwikkeld voor zowel specialisten als patiënten en omvat klinische beoordeling, door de patiënt gerapporteerde resultaten en dashboards voor monitoring.

Patiëntbewaking op afstand

Patiëntbewaking op afstand is een technologische trend in de gezondheidszorg die patiënten en hun zorgverleners in contact houdt om de behandeling te kunnen coördineren en complexe ziekten beter te kunnen beheersen. Om non-stop patiëntbewaking te garanderen voorziet de arts zijn patiënt van draagbare meetapparatuur voor thuis. Deze apparatuur meet kritieke gezondheidsgegevens, herinnert patiënten eraan medicatie in te nemen en stuurt relevante gegevens naar de zorgverlener.

Deze oplossing helpt zorginstellingen tijd en kosten te besparen en hoogwaardige zorg te leveren, zelfs zonder hun patiënten te ontmoeten

Technologie in de geestelijke gezondheidszorg

Zolang Covid-19 een negatief effect heeft op de geestelijke gezondheid van de bevolking, blijft de vraag naar effectieve zorgtechnologie groeien. Hier volgt een lijst van de veelbelovendste technologieën die de toekomst van de geestelijke gezondheidszorg zullen bepalen:

 • Behandeling met gaming

Ook de geestelijke gezondheidszorg wordt beïnvloed door nieuwe technologieën. In 2020 heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration toestemming gegeven voor het op de markt brengen van de eerste videogame voor kinderen met ADHD. Het spel heet EndeavourRx en is bedoeld om de aandachtsproblemen te verbeteren van jonge patiënten van 8 tot 12 jaar. Deze oplossing kan worden gecombineerd met medicatie, gerichte therapie en educatieve programma's om het welzijn van de patiënt te verbeteren.

 • Smartphone-ondersteunde therapie

De verwachting is dat therapieën waarbij smartphones een rol spelen in 2022 populairder zullen worden. Chatbots en mobiele apps worden al gebruikt om de stem- en spraakpatronen van patiënten te analyseren en tekenen van emotionele stress te detecteren. Deze technologieën bieden geen afdoende oplossingen, maar bieden ondersteuning en leiden de gegevens door naar zorgverleners.

 • Online volgen van symptomen

Dankzij online oplossing voor het volgen van symptomen kunnen patiënten dagelijks hun symptomen melden, wat de behandeling aanzienlijk verbetert en versnelt. In het verleden meldden de meeste patiënten nieuwe symptomen tijdens doktersbezoeken. Nu hebben medische professionals in de geestelijke gezondheidszorg 24/7 toegang tot updates, wat betekent dat ze hun behandeling kunnen verfijnen op basis van gegevens die ze dagelijks van de patiënten ontvangen.

​​

Virtual Reality in de gezondheidszorg

Virtual Reality heeft onlangs een ware revolutie teweeggebracht in de gezondheidszorg door de hersteltijd van patiënten te verkorten. VR-headsets worden op verschillende manieren gebruikt:

 • Voor opleidingsdoeleinden;

VR-headsets zijn een hulpmiddel geworden voor medici in opleiding om hun vaardigheden en kennis te verbeteren. Medische opleidingen hoeven niet langer met mensenlichamen te werken om hun studenten te helpen de menselijke anatomie te begrijpen. In plaats daarvan maakt virtual reality training mogelijk in het klaslokaal of thuis.

 • Om patiënten te behandelen;

Virtual Reality wordt gebruikt bij het plannen van complexe operaties. Zo kunnen operatieteams bij neurochirurgische ingrepen hun geplande ingreep oefenen met behulp van VR-sets.

 • Om mensen met ontwikkelingsstoornissen te helpen;

Deze nieuwste technologie helpt mensen met ASS hun sociale en copingvaardigheden te trainen in virtuele omgevingen.

 • Om operaties te simuleren voor foutreductie;

Dankzij virtual reality kunnen artsen hun vaardigheden trainen en verbeteren in een virtuele omgeving. Het verkleint de kans op fouten aanzienlijk en verbetert value-driven zorg.

Augmented reality en virtual reality waren in 2020 $12 miljard waard, met een jaarlijkse groei van 54%. Dat resulteert in een geschatte waardering van $72,8 miljard in 2024 (IDC, 2020).

Huur software developers voor de gezondheidszorg in bij Grid Dynamics

Deze opkomende technologieën zullen grote veranderingen teweegbrengen in de zorgsector, misschien zelfs revoluties. Bedrijven hebben software developers nodig om technologische oplossingen voor de gezondheidszorg op grote schaal te kunnen ontwikkelen.

De toekomst van de technologie in de zorg is al aangebroken, en Grid Dynamics kan je helpen bij de overgang naar value-driven patiëntgerichte zorg met zijn ervaren software developers. We bieden een uitgebreid pallet aan diensten, van procesadvies en -ontwerp tot implementatie en ondersteuning. Onze bekwame developers hebben ervaring met het maken van software-oplossingen voor de gezondheidszorg, zoals patiëntportalen, apps, en software voor patiëntenbeheer.

Grid Dynamics helpt je ervaren developers inhuren die betrouwbare software maken om de gegevens van je patiënten goed te kunnen beschermen. De software developers van Grid Dynamics kunnen je helpen bij het creëren van krachtige oplossingen voor het analyseren van klinische gegevens, het identificeren van risicopatiënten en het ontwikkelen van preventieve behandelingen. Met onze softwarediensten kunnen je specialisten weloverwogen beslissingen nemen op basis van de meest up-to-date patiëntendossiers.

Weet je niet waar je moet beginnen?
Neem contact op
name

Marta Kravs

Marta Kravs is a Content Writer at Grid Dynamics with a broad experience of working in the information technology and services industry.

Rate this article
0/5
(0 reviews)