Link copied to clipboard
Home Diensten Wereldwijde teamvergroting Blog Ontwikkelteam Hoe zet u een software development team op dat uw bedrijf een vliegende start geeft

Hoe zet u een software development team op dat uw bedrijf een vliegende start geeft

Ontwikkelteam
Best beoordeelde software ontwikkeingsl bedrijf

Krijg zorgvuldig geselecteerde tech-experts om uw team aan te vullen of bouw een hoogwaardige mobiele/web-app vanaf scratch.

Neem contact op

Het starten van een IT bedrijf is eng. Het opzetten van een development team dat de kern van dit bedrijf wordt, is al net zo eng. Zij bepalen het succes van uw product - en dus uw bedrijf. Dus een fout in deze eerste fase kan u alle investeringen en maanden van hard werken kosten.

Hier zijn enkele nuttige tips om u te helpen bij het opzetten van een software development team voor een nieuw gestart bedrijf, of beter gezegd het software development team dat van uw bedrijf een succes kan maken.

Denk eens aan IT outsourcing

Startups hebben doorgaans moeite met het aantrekken van goede ontwikkelaars en het tegemoet komen aan hun salariseisen, maar dat is waar IT outsourcing van pas kan komen. U kunt een aantal externe programmeurs inhuren om uw in-house team te helpen, of uw hele product extern ontwikkelen, en deskundige programmeurs aannemen die binnen uw budget passen.

Onno Becker Hof,

CTO Euretos

Insiders van een startende onderneming weten dat het een uitdaging is om goede Java-ontwikkelaars te vinden die bereid zijn om de bijbehorende risk / reward ratio te accepteren zonder teveel boven de marktprijzen te betalen. En het is nog moeilijker om de juiste Java Developer vinden in Nederland, omdat de huidige vraag hoog is. 

De meeste bedrijven zijn niet bereid om werk aan freelancers uit te besteden, ook al zijn ze de meest betaalbare optie. Het ontwikkelen van een nieuw product vereist namelijk een hogere mate van betrokkenheid en betrouwbaarheid. Als dit bij u het geval is, biedt een extern toegewijd team de optimale oplossing: u besteedt het programmeren nog steeds uit tegen lagere kosten, maar werkt wel met toegewijde ontwikkelaars, die continu betrokken zijn bij uw project en beter geïntegreerd in uw bedrijf.

Een gids voor nearshore software development in Oost-Europa

Marktstatistieken voor softwareontwikkeling van de tech-landen - Polen, Oekraïne, Roemenië, Tsjechië, Hongarije, Bulgarije, Wit-Rusland en Kroatië.

Wees een goede projectleider

Het leiden van een project zeker niet heel gemakkelijk, vooral als u kiest om te werken met een Igor Tkach, Grid Dynamics CTO, on Ho. Daarom moet u er zeker van zijn dat u alle bijbehorende uitdagingen aan kunt gaan. Een projectleider moet een goede communicator zijn, in staat om duidelijke doelstellingen en eisen te stellen. Het is uw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat elke ontwikkelaar begrijpt wat zijn rol is en wat er van hem verwacht wordt. Plus, een projectleider is een conflictoplosser: laat elke kant hun standpunt geven en vergemakkelijkt het vinden van een compromis. Deze kwaliteiten van een projectleider gelden voor elk team, maar voor een extern team ze zijn cruciaal.

Huur Top ICT talent in

Vanwege hun beperkte middelen, moeten startups vaak programmeurs van een lager niveau inhuren en dat kan een fatale vergissing blijken. Het goede nieuws is dat u in het outsourcing scenario geen genoegen hoeft te nemen met tweederangs programmeurs, want met de lagere tarieven in offshore locaties, kunt u zich toptalent veroorloven.

Ken en voldoe aan uw wensen

Het is belangrijk om te bepalen wat uw team nodig heeft voor succesvol werk en ervoor te zorgen, zelfs als de kosten zijn pijnlijk voor uw budget. Beschikking over goede aparatuur is van cruciaal belang en niet alleen om praktische redenen: om goede ontwikkelaars aan te trekken, moet u aantonen dat u toegewijd bent om hun werk zo efficiënt en comfortabel mogelijk te maken.

Het starten van een IT-bedrijf is een uitdaging, maar als u een software development team verstandig opzet, maakt u al een stap in de goede richting. 

Weet je niet waar je moet beginnen?
Neem contact op
name

Grid Dynamics Writers Team

Grid Dynamics Writers Team is a team of passionate creative writers, content marketers, designers who vigorously research internet as well as cooperate with developers and our recruitment team to provide you with top-notch material about tech, salary trends, development team hiring and management tips as well as up-to-date information about IT tech talent market around the world.

Rate this article
0/5
(0 reviews)