Link copied to clipboard
Home Diensten Wereldwijde teamvergroting Blog Oekraїne Uw eigen offshore ontwikkelcentrum in Oekraïne vs. externe leveranciers: wat moet u kiezen?

Uw eigen offshore ontwikkelcentrum in Oekraïne vs. externe leveranciers: wat moet u kiezen?

Oekraїne
Best beoordeelde software ontwikkeingsl bedrijf

Krijg zorgvuldig geselecteerde tech-experts om uw team aan te vullen of bouw een hoogwaardige mobiele/web-app vanaf scratch.

Neem contact op

Als u geïnteresseerd bent in samenwerking met een offshore software ontwikkelingsbedrijf in Oekraïne, zal u zeker een paar verschillende providers willen overwegen. Er zijn nogal wat samenwerkingsverbanden die nu op de Oekraïense IT markt bestaan, en het kan lastig zijn om ze te begrijpen als u nieuw bent op de outsourcing markt.


We zijn hier om u een insiderperspectief aan te bieden: welke samenwerkingsverbanden het meest bij Oekraïense ontwikkelingsbedrijven voorkomen, hoe ze werken en welke voor- en nadelen u bij deze verbanden moet verwachten. We zullen het ook hebben over wanneer u het beste uw eigen offshore ontwikkelingscentrum in Oekraïne kunt opzetten en wanneer andere opties een betere keuze kunnen zijn. Dus laten we maar beginnen.

1. Project outsourcing

Project outsourcing is waarschijnlijk het meest populaire samenwerkingsverband dat door Oekraïense software ontwikkelingsbedrijven wordt aangeboden. Het staat bekend als een kant-en-klare oplossing: het outsourcing bedrijf zorgt voor alle aspecten van softwareontwikkeling. Het goede nieuws is dat je geen interne technische expertise nodig hebt om het ontwikkelingsproces te beheren. Het slechte nieuws is dat u geen interne technische expertise nodig hebt om het ontwikkelingsproces te beheren. Je snapt het wel.

Een gids voor nearshore software development in Oost-Europa

Marktstatistieken voor softwareontwikkeling van de tech-landen - Polen, Oekraïne, Roemenië, Tsjechië, Hongarije, Bulgarije, Wit-Rusland en Kroatië.

Soort contract: tijd en materialen

Een van het meest voorkomende contract types dat bij project outsourcing worden gebruikt is tijd en materialen (ook bekend als T & M). Binnen dit samenwerkingsverband betaalt de klant alleen voor de uren die ontwikkelaars echt aan het project besteden.

Voordelen

Het grootste voordeel van het T & M-model is flexibiliteit. U bent vrij om de vereisten bij te stellen, doelen te veranderen, functies te vervangen en zelfs het ontwikkelingsproces op elk moment helemaal te stoppen.

Nadelen

Hoewel de flexibiliteit van T & M zeker een positieve punt is, heeft het ook een negatief moment — lage budget begeleiding. Met dit verband kunt u niet precies voorspellen hoeveel geld u uiteindelijk uitgeeft.

Een andere punt van T & M als een nadeel is het feit dat sommige software ontwikkelingsbedrijven "ijdele tijd" beschouwen als de tijd die ze aan ontwikkeling besteden, en berekenen ervoor. Een voorbeeld van ijdele tijd is een periode waarin ontwikkelaars niet in staat zijn om aan een project te werken terwijl ze op klantfeedback wachten. Dus ondanks het feit dat het erg kostenefficiënt is, kan een T & M-contract u verplichten te betalen voor de tijd wanneer de ontwikkelaars niets doen.

Soort contract: vaste prijs

In tegenstelling tot het T & M-verband zijn contracten met een vaste prijs een één bedrag akkoord. Het ontwikkelingsbedrijf is volledig verantwoordelijk voor het voltooien van het project en het voldoen aan alle eisen van de klant binnen het afgesproken periode.

Voordelen

Vaste prijs verbanden zijn erg voorspelbaar wat budget en timing betreft. Maar het werkt alleen als de vereisten en specificaties van uw project makkelijk te voorspellen zijn, en als u uw visie op de gewenste resultaten duidelijk aan de ontwikkelaars kunt uitleggen.

Een landingspagina of een bedrijfswebsite zijn allebei goede voorbeelden van projecten die goed met een vaste prijsafspraak werken.

Zelfs als de ontwikkeling langer duurt dan verwacht, kost de extra tijd dat de ontwikkelaars aan je project besteden niks (als de oorspronkelijke omvang van het werk niet veranderd is).

Nadelen

Dit samenwerkingsverband is niet zo flexibel als T & M. Elke wijziging in de projectomvang die u wilt initialiseren nadat het contract al ondertekend is, zal extra kosten in rekening brengen. Meestal verschuiven deze veranderingen de deadline, en het is uw verantwoordelijkheid.

Het vaste prijsmodel blijkt vaak het duurst te zijn voor de klant, en hij beseft dat niet. Dit gebeurt omdat leveranciers op de hoogte zijn dat projectontwikkeling langer kan duren dan oorspronkelijk gepland, dus voegen ze 30 procent extra toe aan de werkelijke kosten van het project om de risico's te dekken.

Een andere valkuil van project outsourcing in het algemeen is dat de ontwikkelaars, die binnen dit verband werken, meestal tegelijkertijd aan andere verschillende projecten werken. Als volgt zijn ze niet volledig toegewijd aan enig project, en dat ken het eindresultaat schaden.

2. Toegewijd team

Het is niet vreemd dat Oekraïense offshore ontwikkelingsbedrijven zowel project outsourcing als toegewijde team samenwerkingsverbanden naast elkaar aanbieden. De tweede werkt goed voor klanten die geïnteresseerd zijn in een langdurige samenwerking omdat hun projecten een aanzienlijke hoeveelheid werk vereisen. Binnen het toegewijde team verband biedt de leverancier u aan het personeel dat u nodig hebt om uw project te voltooien, en ze werken fulltime.

Soort contract: Tariefkaart

In dit type akkoord geeft de leverancier meestal een lijst met maandelijkse tarieven voor de ontwikkelaars die bij uw project zijn betrokken en factureert u elke maand.

Voordelen

U betaalt niet te veel omdat het offshore ontwikkelingsbedrijf geen risico's hoeft te lopen voor de totale kosten — u betaalt in elk geval voor een volledige maand werk.

U krijgt ook een team van full-time ontwikkelaars die exclusief aan uw project werken, dus ze zijn veel meer betrokken dan ze zouden zijn in standaard outsourcing projecten. En u hoeft geen tijd en geld aan aanwerving te besteden — de ontwikkelaars zijn al in dienst bij de leverancier.

Nadelen

U hebt niet veel te zeggen bij het beslissen welke ontwikkelaars aan uw project worden toegewezen, dus het is moeilijk te beoordelen hoe goed ze eigenlijk aan uw behoeften voldoen. Meestal laat het toegewijde team u niet direct met het ontwikkelteam te communiceren. In plaats daarvan kunt u met een projectmanager praten die vervolgens uw vereisten aan het team  doorgeeft.

Dit is geen nadeel als je weinig interesse hebt in het persoonlijke beheren van het ontwikkelproces op de eerste plaats. Als u dat wel doet, kan het tot miscommunicatie leiden vanwege een tussenpersoon, en de voortgang van het team aanzienlijk vertragen. Als het uw geval is, kunt u het volgende samenwerkingsverband overwegen.

3. Uitgebreid Team

Net als een toegewijd team werkt een uitgebreid team exclusief voor u op een fulltime basis. Er is echter één belangrijk verschil tussen deze twee modellen: elke ontwikkelaar in een uitgebreid team wordt door de leverancier ingehuurd volgens uw vereisten. U werkt niet met de bestaande werknemers van de leverancier, u krijgt nieuwe die speciaal voor u zijn ingehuurd.

Soort contract: kosten +

Kosten + betekent dat u uw ontwikkelaars maandelijkse salarissen en een vast bedrag voor de services van de leverancier betaalt. Het bevat loon, belastingen, kantoorinfrastructuur, werkstations en ondersteunend personeel voor uw uitgebreide team.

Voordelen

Niemand van de leden in een uitgebreid team is van het team van de leverancier. Hij pre-screent ontwikkelaars op basis van uw specifieke behoeften, daarna kunt u ze persoonlijk interviewen en de beste kiezen.

Bovendien is een uitgebreid teamverband het enige samenwerkingsverband dat u volledig het ontwikkelingsproces laat controleren. Er zal een contactpersoon zijn die u kunt bereiken als u problemen met het team hebt, maar behalve dat is het team helemaal onder uw controle. Dat is de reden waarom dit verband ook als outstaffing wordt aangeduid.

Andere termen die u waarschijnlijk op de Oekraïense tech-markt ziet zijn 'offshore-team', 'nearshore-team', 'toegewijd team' (ja, we zijn bewust van de ambiguïteit van deze term), 'teamvergroting' en "offshore ontwikkelingscentrum."

U, uw CTO, technische lead of iemand anders die u kiest beheert het uitgebreide team direct zonder tussenpersonen. Deze directe communicatie leidt vaak tot een hogere teambetrokkenheid, dat vervolgens tot betere teamprestaties en resultaten leidt.

Kortom, het werken met een uitgebreid team is net alsof u uw eigen offshore ontwikkelcentrum hebt, maar zonder de behoefte om geld te besteden aan kantoorruimte, ondersteunend personeel en recruitment.

Nadelen

Als u met een uitgebreid team werkt, bent u volledig  verantwoordelijk voor tijd, kosten en kwaliteit. U bent degene die de teamleden kiest, en u bent degene die ze beheert. Als er iets misgaat, kunt u de verkoper niet beschuldigen en geld terug krijgen.

 

Project outsourcing

Dedicated team

Extended team

Contract type

Time and Materials

Fixed Price

Rate Card

Cost+

Flexibility

+

-

+

+

Predictable costs

-

+

+

+

Predictable timing

-

+

-

-

Potential risks included in price

+

+

-

-

Long-term cooperation

-

-

+

+

Personal interviews with developers

-

-

-

+

Direct communication with developers

-

-

-

+

High developer commitment

-

-

+

+

Dus wanneer is het redelijk om uw eigen offshore ontwikkelcentrum in Oekraïne op te zetten?

Er zijn twee belangrijke redenen om uw eigen ontwikkelcentrum op te zetten in plaats van het werken via een derde partij:

 • U hebt een grote softwareoplossing en bent van plan om tenminste 40 offshore ontwikkelaars in te huren.
 • U produceert beveiliging sensitieve software en de broncode kan uw bedrijf niet verlaten.

Als dit niet het geval is dan is dit proces niet de moeite waard. U moet tenminste:

 • Een lokale juridisch adviseur inhuren om u met administratieve problemen te helpen
 • Uw bedrijf als een juridische entiteit registreren
 • Een kantoor vinden en huren
 • Het kantoor opknappen
 • Het lokale belastingstelsel leren kennen
 • Recruiters inhuren
 • Administratief en ondersteunend personeel inhuren (office managers, systeembeheerders, accountants, enz.)
 • Een brand-building campagne voeren om zichzelf te vestigen als een goede werkgever op de nieuwe locatie
 • Ontwikkelaars rekruteren

U kunt ook via het Build-Operate-Transfer verband werken — huur een offshore leverancier om namens u een kantoor op te zetten. Aan het eind van een periode die in het contract staat of als de bepaalde doelen zijn bereikt, geeft de leverancier het eigendom van het offshore ontwikkelingscentrum aan u door.

Of u nu een kantoor opzet of via het BOT-verband werkt, zullen maanden voorbij gaan voordat u eindelijk een team van ontwikkelaars hebt om aan de slag te gaan. Enerzijds, als uw software echt groot en / of veiligheid gevoelig is, is het misschien de moeite waard om te wachten. Aan de andere kant, als u slechts één tot 40 offshore-ontwikkelaars nodig hebt, is het uitgebreide teamverband waarschijnlijk een veel slimmere keuze.

Een uitgebreid team bouwen met Grid Dynamics

We helpen klanten over de hele wereld bij het inhuren van ervaren Oekraïense software-ingenieurs vanaf 1999. We weten precies wat u nodig hebt om een efficiënt offshore ontwikkelingscentrum op te zetten. Dit is de reden waarom meer dan 85 bedrijven hebben gekozen om hun offshore-teams bij ons te bouwen:

 • Top tech talent. We pre-screenen de ontwikkelaars op basis van uw vereisten. Vervolgens solliciteert u en keurt u de beste kandidaten goed als leden van uw offshore team.
 • Snelle opzet. We hebben toegang tot meer dan 50.000 softwareontwikkelaars in Oekraïne, dus het kost ons meestal slechts vier tot zes weken om het juiste talent voor uw team te vinden.
 • Directe communicatie. U beheert zelf het offshore team met behulp van uw methoden en hulpmiddelen.
 • Inzet. We delen uw ontwikkelaars niet met andere klanten. Uw team werkt exclusief voor u en ze zijn gemotiveerd om kwaliteit te leveren.
 • Toegewijde contactpersoon. U werkt met een toegewijde HR / Client Manager die u helpt bij het opbouwen van effectieve werkrelaties met uw ontwikkelaars. Ze kunnen altijd helpen als er vragen en noodgevallen zijn.
 • Geen backoffice-problemen. Voor een vast maandelijks bedrag behandelen we het loon, belastingen, werkstations, office management, HR en retentie.
 • Geen vooruitbetaling. U hoeft ons niets te betalen totdat u softwareontwikkelaars bij ons besluit te huren.
 • Flexibiliteit. U kunt de omvang van uw offshore team vergroten of verkleinen over slechts één maand.

Grid Dynamics is een gevestigd bedrijf met meer dan 18 jaar ervaring in de sector. Onze klanten zijn kleine, middelgrote en grote bedrijven die actief zijn in een aantal verschillende industrieën. Bent u nu een kleine startup of een multinational bedrijf, wij kunnen u helpen.

Als u de mogelijkheden wilt onderzoeken die het inhuren van offshore ontwikkelaars bij ons kan geven, dan kunt u zich aanmelden voor een gratis consultatie hieronder. Vul gewoon het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Weet je niet waar je moet beginnen?
Neem contact op
name

Grid Dynamics Writers Team

Grid Dynamics Writers Team is a team of passionate creative writers, content marketers, designers who vigorously research internet as well as cooperate with developers and our recruitment team to provide you with top-notch material about tech, salary trends, development team hiring and management tips as well as up-to-date information about IT tech talent market around the world.

Rate this article
5/5
(2 reviews)