Software ontwikkelaar


Home Diensten Wereldwijde teamvergroting Software ontwikkelaar

Een software ontwikkelaar ontwikkelt en ontwerpt verschillende applicaties en programma´s voor bedrijven. Wanneer iemand een website bezoekt of een applicatie gebruikt, gebruikt diegene het eindproduct van een softwareontwikkelaar.


In grote lijnen is software ontwikkeling het proces waarbij nieuwe software in zijn geheel wordt ontwikkelt of bestaande software wordt doorontwikkeld met behulp van een specifieke programmeertaal. Dit proces is vervolgens weer te verdelen in verschillende stappen: bedenken, specificeren, ontwerpen, programmeren, documenteren, testen en fouten oplossen.

In het verleden werd software ontwikkeling vaak aan de hand van het watervalmodel gedaan. Verschillende stappen werden dan opeenvolgende fases gesplitst, waarbij elke fase afhankelijk was van de andere. Het probleem dat zich toen voordeed was dat het ontwikkelproces langzaam verliep omdat men op elkaar moest wachten.

Agile softwareontwikkeling

Tegenwoordig is Agile softwareontwikkeling de meest gebruikte benadering van software ontwikkeling. Hierbij wordt de nadruk gelegd op gezamenlijke inspanningen van ontwikkelteams waarbij iteratieve ontwikkeling centraal staat.

Een iteratieve ontwikkelmethode is een methode waarbij een groot project in delen wordt opgesplitst. Elk deel wordt apart opgeleverd waardoor de stappen vaker worden doorlopen. Hierdoor is de kans op een mislukking van het totale project erg klein. Bij bedrijven die van te voren niet precies weten wat ze willen is de iteratieve ontwikkelmethode erg populair. Zij kiezen er vaak voor om een goede Agile team op te zetten.

Wat doet een software ontwikkelaar?

Een software ontwikkelaar werkt in een team aan een project. Dit kunnen uiteenlopende projecten zijn waarbij elk teamlid gebruik maakt van zijn of haar eigen expertise.

Welke software ontwikkelaars zijn er?

Softwareontwikkelaars ontwikkelen software applicaties met behulp van een verscheidenheid aan programmeertalen, die elk geschikt zijn voor enigszins verschillende taken. 

Android developer

 • Een Android developer is een ontwikkelaar die gespecialiseerd is in het ontwerpen en ontwikkelen van applicaties binnen het Android besturingssysteem. De voornaamste taak van een Android developer is het maken van apps die we gebruiken op onze smartphones en tablets.

.NET developer

 • Een .NET developer is verantwoordelijk voor het ontwerp, de bijbehorende implementatie en verdere ontwikkeling van software binnen een Microsoft framework. Daarnaast is hij of zij verantwoordelijk voor het analyseren van specifieke problemen, die mogelijk de juiste systeemvereisten bieden of ontwikkelen. Deze systeemvereisten worden vervolgens geïmplementeerd in de ontwerp mix van interfaces en componenten. .NET is slechts een van de frameworks van Microsoft, maar is de beste oplossing voor Windows-servers, zowel op lokale netwerken als in de cloud.

Ruby developer

 • Een Ruby developer is verantwoordelijk voor het schrijven van logica van de server-side web applicaties in Ruby, rond het framework Rails. Ruby on Rails developers ontwikkelen bijvoorbeeld de database van de backend van waaruit een applicatie bestaat om zo de applicaties schaalbaarder te maken. Meer informatie over het inhuren van een Ruby developer via Grid Dynamics.

Node JS developer

 • Een Node JS developer is meestal verantwoordelijk voor het ontwikkelen van back-end componenten, het verbinden van een desbetreffende applicatie met de andere (vaak derde partij) services en bieden hulp aan de front-end ontwikkelaars door hun werk te integreren met de Node.js applicatie.
 • Hun primaire focus is om te zorgen voor hoge prestaties en reactiesnelheid op verzoeken van de front-end.

C# developer

 • C # (uitgesproken als C-sharp) is de programmeertaal die wordt gebruikt om Microsoft applicaties te ontwikkelen, is gebaseerd op C++ en bevat functies die vergelijkbaar zijn met die van Java. 
 • Een C# developer is meestal verantwoordelijk voor het ontwikkelen van moderne applicaties die op desktop computers draaien. Sommigen kunnen zelfs werken aan geavanceerde back-end processen die moderne webapplicaties aandrijven. Wanneer u een C# developer wilt inhuren die het beste bij uw organisatie past, is het belangrijk om een nauwkeurige beschrijving van de functie te geven. Hier kunnen wij u natuurlijk bij helpen.

C++ developer

 • C ++ is een van de meest populaire programmeertalen ter wereld en al vrij oud. Het wordt wereldwijd gebruikt in verschillende toepassingen en software programma's. Het wordt beschouwd als een programmeertaal voor algemene doeleinden. C#, die we hiervoor hebben behandeld, is gebaseerd op C++.
 • Een C++ developer ontwerpt en ontwikkelt software oplossingen voor bijvoorbeeld besturingssystemen. Naast programmeren, doorontwikkelen en optimaliseren, behoort het onderhouden van deze systemen ook tot hun taak. Daarnaast zijn C++ developers ook betrokken bij problemen met projectbeheer. 

Java developer

 • Java is een programmeertaal die algemeen wordt beschouwd als een van de meest populaire ter wereld. Over de hele wereld gebruiken ongeveer negen miljoen developers Java regelmatig. Hoewel een JavaScript developer werkt vanuit Java moet u Java overigens niet verwarren met JavaScript.
 • Vanwege het totaalontwerp heeft Java veel voordelen die bedrijven ten goede komen. Java-gebaseerde applicaties staan ​​bekend om hun snelheid en schaalbaarheid. De efficiënte verwerking snelheden van Java worden gebruikt in software, computerspellen en mobiele apps. Om die reden is Java de programmeertaal bij uitstek voor bijvoorbeeld Android.
 • Een Java developer is verantwoordelijk voor het ontwerp, de ontwikkeling en het beheer van op Java gebaseerde applicaties. Omdat Java zo veel wordt gebruikt, met name door grote organisaties, variëren de dagelijkse rollen sterk.

JavaScript developer

 • Een JavaScript developer is verantwoordelijk voor het implementeren van de front-end en is ook verantwoordelijk om deze frond-end te verbinden met de de back-end. Daarnaast behoort het programmeren en ontwikkelen van applicaties en software in de populaire programmeertaal Java tot een van haar taken.
 • Voordat u overweegt om een JavaScript developer in te huren is het verstandig om een duidelijke en nauwkeurige functieomschrijving te geven. Binnen JavaScript zijn er onderdelen die de ene developer beter ligt dan een andere.
 • Overigens hebben wij onderzocht wat de gemiddelde salaris van een JavaScript developer per land is.

Python developer

 • Python is een van de populairste programmeertalen op het gebied van software ontwikkeling. Een van de belangrijkste toepassingen van Python is dat het gebruik maakt van een scripttaal waardoor webservers met webapplicaties kunnen communiceren. Vanwege de veelzijdigheid van Python is er veel vraag naar ervaren Python developers.
 • Bedrijven gebruiken met Python ontwikkelde applicaties om hun organisaties te verbeteren. Python wordt veel gebruikt door grote bedrijven als Google, Netflix, Facebook en Spotify omdat met Python de nauwkeurige, persoonlijke,  aanbevelingen kunnen worden gegeven.
 • Een Python developer schrijft zelf, onderhoudt en lost fouten op van webtoepassingen aan de serverzijde.

React developer

 • Een React developer werkt met React JS. Dit is een programmeertaal die is gebaseerd op JavaScript. Het wordt gebruikt bij webontwikkeling om interactieve elementen op websites te bouwen. 
 • Vóór React hadden JavaScript developers het probleem vast te zitten met het handmatig bouwen wat betekende langere ontwikkeltijden en veel mogelijkheden voor fouten en bugs. In 2011 is React speciaal gemaakt om de ontwikkeling van de gebruikersinterface te verbeteren.

PHP developer en Laravel developer

 • Een PHP developer of Laravel developer is gespecialiseerd in het ontwikkelen van webapplicaties met behulp van Laravel Framework in de programmeertaal PHP.
 • De developer is verantwoordelijk voor het schrijven en ontwikkelen van back-end componenten, verbinden een applicatie met de andere (vaak externe) webservices en maken het de front-end developers makkelijker door hun werk te integreren met de webapplicatie. Ze moeten bijvoorbeeld ook vaak plug-ins ontwikkelen en integreren voor populaire frameworks.

iOS developer

 • Een iOS developer ontwerpt en bouwt applicaties voor mobiele apparaten die op Apple's iOS-besturingssoftware draaien. Ze zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen en coderen van de basistoepassing, het waarborgen van de kwaliteit van de applicatie, het oplossen van bugs in de applicatie, het onderhouden van de code en het implementeren van applicatie-updates.

Angular developer

 • Angular developers zijn ervaren JavaScript programmeurs met veel kennis op het gebied van theoretische software ontwikkeling. Angular developers zijn gespecialiseerd in het bouwen van zogenoemde Single Page Applications (SPA) door middel van Angular Java codering. Eigenlijk alles wat men ziet en hoort op een website kan worden gebouwd door een Angular developer.
 • Indien u op zoek bent naar een ervaren Angular developer is het belangrijk om dit duidelijk aan te geven en een duidelijke scheiding met JavaScript te maken. Een JavaScript developer kan sterk zijn in het programmeren in JavaScript, maar weinig kennis hebben van Angular. Bij Grid Dynamics kunnen wij deze scheiding binnen ons netwerk voor u maken.

Grid Dynamics helpt bij het vinden van de juiste software ontwikkelaar

We weten dat het lastig kan zijn om de juiste developer voor uw project te vinden. Daarom helpen wij u graag met het vinden van de juiste developer. Met een kennismakingsgesprek bekijken we samen welke technologie of technologieën het beste bij u past. Binnen 5 tot 7 weken kunnen wij vaak al deskundige en ervaren developers aanleveren.

Grid Dynamics heeft al meer dan 300 bedrijven geholpen met het vinden van de juiste developers en andere specialisten.