Home Diensten Wereldwijde teamvergroting Werk Case study: Agile software development team voor TenderApp

Case study: Agile software development team voor TenderApp

Marcel Hazeleger

TenderApp Owner
logo

Project
Tenderapp B.V.

Tender Intelligence Platform

Locatie
Hogebrinkerweg 31 3871 KM HOEVELAKEN Nederland
Technologieёn

Case study: Agile software development team voor TenderApp

Indrukken

Sinds wij samenwerken met Grid Dynamics is de effectiviteit van ons team er met sprongen op vooruit gegaan. Aan de Nederlandse zijde hebben we nu een beter begrip van hoe offshoring eruit ziet, hoe de processen eruit komen te zien en hoe Agile alles eenvoudiger maakt.

Grid Dynamics heeft het mogelijk gemaakt omdat het hardwerkende developers heeft die van hun werk houden. Wij hebben nu mensen in ons team die bereid zijn om voortdurend in nieuwe oplossingsrichtingen te denken. De communicatie verloopt gemakkelijk, omdat ze allemaal vloeiend Engels spreken. Als dat niet zo was geweest, zouden ze niet in ons team zitten. Het was voor ons belangrijk om mensen in Kiev te vinden om ervoor te zorgen dat ze als een team kunnen werken.

Naar mijn mening gaat offshoring niet alleen om kostenverlaging. Het gaat ook om het vinden van goede mensen voor je project, en zorgen dat iedereen tevreden naar zijn werk gaat, iets dat in Nederland gezien de krappe arbeidsmarkt niet altijd mogelijk is.

Sinds onze samenwerking met Grid Dynamics is de effectiviteit van ons team er met sprongen op vooruit gegaan. Aan de Nederlandse zijde hebben we nu een beter begrip van hoe offshoring eruit ziet, hoe de processen eruit komen te zien en hoe Agile alles eenvoudiger maakt.
 

De voordelen van een toegewijd team model

 Als we nieuwe inzichten hebben en zien dat er iets mis is of we van richting willen veranderen, kunnen we dat gemakkelijk en snel doen. We hoeven het niet altijd uit te leggen en we hoeven niet te onderhandelen over extra kosten. Als we naar links willen, gaan we naar links, zo eenvoudig is het. Ik vind het leuk dat ons Grid Dynamics-team zo toegewijd is aan ons project. Deze mensen hebben niet meerdere projecten tegelijk lopen, dus ze hoeven niet te prioriteren. En dat is tegenwoordig echt bijzonder.

Ik vind het leuk dat ons Grid Dynamics-team zo toegewijd is aan ons project. Deze mensen hebben niet meerdere projecten tegelijk lopen, dus ze hoeven niet te prioriteren. En dat is tegenwoordig echt bijzonder.
 

Over Agile Consulting

Er waren momenten gedurende de samenwerking tussen TenderApp en Grid Dynamics dat we in de problemen dreigden te raken. Twee of drie maanden geleden verloren we een beetje de connectie met Grid Dynamics, dus hebben we gepraat en de onderwerpen van de besprekingen aangescherpt. Nu zitten we weer op één lijn met Grid Dynamics. We beleggen tweewekelijks vergaderingen. Samen met Igor Tkach, de CTO van Grid Dynamics, bespreken we alles wat met Agile te maken heeft, onze processen en software-updates.

We nemen de tijd om de technologieën die we gebruiken te beoordelen en besluiten of ze nog bruikbaar zijn of niet. Kortom, ik krijg van Igor ondersteuning in het ontwikkelingsproces, en het is belangrijk om zo'n persoon in de buurt te hebben als je niet zo erg technisch bent aangelegd. We willen 'zo Agile als mogelijk' zijn in samenwerking met Grid Dynamics. Igor helpt ons met het bereiken van dit doel.

Naar mijn mening gaat offshore-samenwerking niet alleen om kostenverlaging. Het gaat ook om het hebben van goede mensen voor je project en ervoor zorgen dat iedereen tevreden is met hun werk, iets dat moeilijk te bereiken is in Nederland. 

Over recruitment en accountmanagement

Het rekruteringsproces verloopt eenvoudig. In de meeste gevallen vertel ik het team dat we extra middelen nodig hebben, en dan benader ik Tetiana, de HR-specialist van Grid Dynamics, en vertel haar dat we op zoek zijn naar nieuwe kandidaten. Op het moment dat ze iemand vindt, plannen we een sollicitatiegesprek met een van onze teamleden.

Als we organisatorische problemen hebben, staat Tetiana altijd klaar om te helpen. Ze fungeert als een schakel tussen mijn bedrijf en mensen in het developmentteam. Dus als er bijvoorbeeld over salarissen moet worden onderhandeld of teamgerelateerde problemen zijn, vertelt Tetiana wat de mannen willen en nodig hebben, en hoe we tot een goede oplossing kunnen komen.

Toegevoegde waarde

 • De ontwikkeling van een nieuw product vanaf het begin
 • De implementatie van nieuwe functionaliteit
 • Optimalisatie van functionaliteit en veiligheid van producten
 • Migratie naar nieuwe technologieën
 • Stabilisatie van het product vóór publicatie

Tools:

 •  Slack
 • Jira

 Tips:

 • Als u niet technische bent aangelegd, zorg dan dat u wat meer tijd besteedt aan de voorbereiding, en nodig technisch geschoolde mensen uit om uw concept en het doel van uw applicatie te bespreken
 • Schep een omgeving waarin developers hun creativiteit kwijt kunnen, en zorg dat ze tijd hebben om aan nieuwe oplossingen te werken
 • Onderscheid culturele verschillen in een vroeg stadium zodat u uw managementstrategie daarop kunt afstemmen
 • Als u een remote team heeft en dat als onderdeel van uw lokale team beschouwt, neem dan dagelijks contact op om problemen te bespreken
 • Als u een bedrijfsleider bent en wilt dat uw team met Agile gaat werken, zorg dan dat u enigszins begrijpt wat Agile kan (zonder in detail te treden)
 • Zorg dat u een helder begrip heeft van uw eigen rol in het development team

Lees het volledige interview met Marcel Hazeleger.

Marcel Hazeleger

TenderApp Owner
logo

Project
Tenderapp B.V.

Tender Intelligence Platform

Locatie
Hogebrinkerweg 31 3871 KM HOEVELAKEN Nederland
Technologieёn
learn-more

Wil je meer leren over het uitbreiden van jullie team? Wil je meer leren over het uitbreiden van jullie team?

Neem vrijblijvend contact op

Meer succes verhalen

Case Image
Company logo

Case Study: Offshore Ontwikkelteam voor Pricena

Ik zie Grid Dynamics niet als een IT outsourcing projectbureau. Ze maken volwaardig deel uit van ons bedrijf, we lossen samen problemen op - het is geen korte-termijn partnership.

Case Image
Company logo

Case Study: Een ReactJS Developer voor AgriPlace

Wij zochten een ervaren ReactJS developer en nadat we met verschillende bedrijven in India, Pakistan en Oekraïne hadden gesproken, kwamen we tot de conclusie dat het aanbod van Grid Dynamics het beste was.

Case Image
Company logo

Case Study: Android en iOS-ontwikkelaars voor Ways

Vanuit projectmanagement oogpunt heeft Grid Dynamics een geweldig resultaat geleverd. Het vinden van de beste talenten is een lastige klus, dus we waren aangenaam verrast toen Grid Dynamics ons de cv's van echte topontwikkelaars stuurde.