Home Diensten Wereldwijde teamvergroting Werk Vijf jaar e-commerce software ontwikkeling voor Pricena

Vijf jaar e-commerce software ontwikkeling voor Pricena

Haneen Dabain

Founder of Pricena
logo

Project
Pricena

Price Comparison Website

Locatie
CREATIVE TOWER, P.O BOX 4422 FUJAIRAH, UNITED ARAB EMIRATES
TEAM GROOTTE
1 PHP DEVELOPER (Past: IOS/ANDROID DEVELOPER AND FULL-STACK DEVELOPER)
Technologieёn

Vijf jaar e-commerce software ontwikkeling voor Pricena

Pricena werd gelanceerd in 2013 en is nu een toonaangevende e-commerce prijsvergelijkingswebsite waarmee online shoppers in de VAE, Saudi-Arabië, Qatar, Egypte, Koeweit, Nigeria en Zuid-Afrika weloverwogen aankoopbeslissingen kunnen nemen. Pricena biedt informatie over prijzen, productspecificaties, verzendkosten, levertijden, garantie en retourbeleid. Alleen al in de VAE bevat de e-commerce productzoekfunctie van de website 14,1 miljoen artikelen uit 138 winkels.

De uitdaging

In 2016 werden we genoodzaakt mobiele apps te ontwikkelen voor iOS en Android. We wilden iemand die continu aan het product zou werken, verantwoordelijkheid zou zijn voor de kwaliteit van de code en altijd beschikbaar zou zijn.

Bij app-ontwikkeling zijn veel noodsituaties denkbaar, zoals crashes. Dus hadden we iemand nodig die ze onmiddellijk op zou kunnen lossen, en zich verantwoordelijk zou voelen voor software ontwikkeling van het e-commerce product.

Samenwerking met freelancers was niet succesvol gebleken, en we besloten daarom ontwikkelaars in te huren die fulltime voor ons zouden gaan werken. En Grid Dynamics kon dat leveren.

De oplossing van Grid Dynamics

We hadden nog geen app en hebben drie jaar lang aan de e-commerce apps gewerkt met een mobiele app ontwikkelaar van Grid Dynamics. En we hebben ons doel bereikt. Via Grid Dynamics hebben we naast een mobiele software ontwikkelaar ook een full-stack ontwikkelaar ingehuurd voor de webversie van Pricena.

Pavlo, onze offshore software ontwikkelaar bij Grid Dynamics, werkt momenteel aan de verbetering van de feed van partnerwinkels.

Toegevoegde waarde

Grid Dynamics is de tijdens het bouwen aan het product betrouwbare partner gebleken die ik nodig had voor mijn bedrijf.

We hadden wel software ontwikkelaars in dienst willen nemen met de juiste technische vaardigheden, maar konden die niet betalen. En hier heeft Grid Dynamics ons geholpen.

Ik ben zelf technisch geschoold en kan rechtstreeks met Grid Dynamics ontwikkelaars werken, de code evalueren en nagaan of de kwaliteit van de software goed is. Daarnaast is de communicatie ronduit klasse.

Waarom Grid Dynamics?

Ik had bij verschillende organisaties gewerkt voordat ik met Pricena begon, en een van die organisaties werkte met mensen van Grid Dynamics. Ze waren bekwaam en goed bereikbaar, altijd op tijd.

Ik had goede ervaringen met Grid Dynamics, ik wist dat ik van Grid Dynamics op aan kon en dat de kwaliteit van software ontwikkeling hoog was. Dus toen ik Pricena oprichtte en een fulltime iemand nodig had, dacht ik meteen aan Grid Dynamics. 

Toen we in 2016 aan onze eerste gesprekken begonnen met Grid Dynamics, kreeg ik veel e-mails van andere bedrijven die zeiden dat ze konden helpen met mijn development team en projecten.

Eerlijk gezegd ben ik daar nooit verder op ingegaan. Ik had een goed beeld van Grid Dynamics. Ik heb nu goede ervaring met ze en ik wil niet meer veranderen. Ik ben blij met Grid Dynamics en onderzoek geen andere opties.

Wat vind je indrukwekkend aan Grid Dynamics?

Jullie zijn echt betrouwbaar. We hadden drie productieve jaren met een php software developer en op een gegeven moment wilde hij iets anders gaan doen. Ik respecteer dat. Persoonlijk ben ik ook nooit langer dan drie jaar bij één bedrijf gebleven.

Grid Dynamics was erg snel met een vervanger om die de klus over te nemen. De overdracht was naadloos. We werken nu al weer een jaar samen met Pavlo, onze nieuwe ontwikkelaar bij Grid Dynamics, en ik ben zeer tevreden over hem.

Wat is uw ervaring met het werken met offshore teams?

Met Grid Dynamics gaat dat goed. Ik hoef me geen zorgen te maken of de kwaliteit goed is of dat ik mijn geld verlies omdat ik niet betrokken ben bij de uitvoering van het project. Met dergelijke problemen hebben we nooit te maken gehad. We hebben een goed team van Grid Dynamics, en de ondersteuning is ook goed. 

Grid Dynamics heeft ons bijgestaan met problemen die ontstaan doordat het team op afstand werkt, zoals communicatieproblemen en verkeerde afstemmingen. Maar dat was aan het begin, en de ondersteuning die we hebben gekregen heeft altijd tot een oplossing geleid. Ik kan altijd contact opnemen met Anna, onze Client Manager, en iedereen bij Grid Dynamics is goed te bereiken.

De samenwerking met Grid Dynamics heeft ons werk gewoon makkelijker gemaakt!

Lees hier het volledige interview.

Haneen Dabain

Founder of Pricena
logo

Project
Pricena

Price Comparison Website

Locatie
CREATIVE TOWER, P.O BOX 4422 FUJAIRAH, UNITED ARAB EMIRATES
TEAM GROOTTE
1 PHP DEVELOPER (Past: IOS/ANDROID DEVELOPER AND FULL-STACK DEVELOPER)
Technologieёn
learn-more

Wil je meer leren over het uitbreiden van jullie team? Wil je meer leren over het uitbreiden van jullie team?

Neem vrijblijvend contact op

Meer succes verhalen

Case Image
Company logo

Case Study: IT Outsourcing Story: een ervaren Developer voor SoLocal

Oekraïne heeft veel talentvolle ontwikkelaars die goed Engels spreken. Grid Dynamics is een betrouwbaar bedrijf en we hebben er nooit spijt van gehad om samen te werken.

Case Image
Company logo

Case Study: Java Ontwikkelingsteam voor Euretos

Na evaluatie en eerdere ervaringen met andere nearshore ontwikkelaars hebben we gekozen voor Grid Dynamics (en dus ook voor Oekraïne) als onze basis voor ontwikkeling. 

Case Image
Company logo

Case Study: Scala Ontwikkelaars voor The New Motion

Als je vergelijkt wat we Grid Dynamics betalen en we zouden betalen voor een Nederlandse ontwikkelaar, zou ik zeggen dat Grid Dynamics ongeveer 25% -30% goedkoper is.