Home Diensten Wereldwijde teamvergroting Werk Case Study: Offshore Ontwikkelteam voor Pricena

Case Study: Offshore Ontwikkelteam voor Pricena

Haneen Dabain

Founder
logo

Project
Pricena

Price comparison website

Locatie
Creative Tower, P.O Box 4422 Fujairah, United Arab Emirates
TEAM GROOTTE
iOS/Android Developer and Full-Stack Developer
Technologieёn

Case Study: Offshore Ontwikkelteam voor Pricena

Deze case studie laat zien hoe de 2015 Online Startup van het jaar in Dubai geprofiteerd heeft van het werken met offshore software-ontwikkelaars.

Sinds 2013 helpt Pricena online shoppers in het Midden-Oosten met online aankopen. De site geeft uitgebreide en accurate (prijs)informatie over producten van meer dan 120 winkels in de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië, Egypte en Koeweit. In november 2015 werd Pricena onderscheiden als de Online Startup van het Jaar bij de Du Enterprise Agility Awards.

Samenwerking met Grid Dynamics

We hadden eigenlijk een vrij slechte Android-app en een zeer simpele iOS-app die niet alle functies hadden die we op onze website aanbieden, dus moesten we op zoek naar een mobiele appontwikkelaar die ons kon helpen deze apps te bouwen. Zo zouden we onze gebruikers kunnen bereiken die er de voorkeur aan geven om productvergelijkingen te bekijken op hun smartphones. Onze eerdere ervaringen met IT outsourcing waren niet erg succesvol, dus zijn we op zoek gegaan naar een betere optie en hebben besloten om samen te werken met Grid Dynamics. Met Grid Dynamics konden we een mobiele ontwikkelaar inhuren die precies de vaardigheden bezat die we nodig hadden.

De offshore-ontwikkelaars zijn mijn full-time medewerkers die gewoon werken vanuit het kantoor van Grid Dynamics in Oekraïne en ik ben erg blij met hen.

Resultaat

Onze Android-app heeft nu 4,3 sterren en meer dan 50.000 downloads in de Google Play Store. Bovendien hebben we een hoop nieuwe functies toegevoegd aan de iOS-app, inclusief een user management systeem, speciale aanbiedingen voor app-gebruikers en nog veel meer. We hebben ook een full-stack ontwikkelaar via Grid Dynamics aangenomen om ons te helpen met de webversie van Pricena.

Waarom Grid Dynamics

Ik zie Grid Dynamics niet als een IT outsourcing projectbureau. De offshore-ontwikkelaars zijn mijn full-time medewerkers die gewoon werken vanuit het kantoor van Grid Dynamics in Oekraïne en ik ben erg blij met hen. Ze maken volwaardig deel uit van ons bedrijf, we lossen samen problemen op - het is geen korte-termijn partnership. Wanneer u werkt met toegewijde ontwikkelaars weet u dat ze hun best doen om werk van hoge kwaliteit te leveren.

Ik zie Grid Dynamics niet als een IT outsourcing projectbureau. Ze maken volwaardig deel uit van ons bedrijf, we lossen samen problemen op - het is geen korte-termijn partnership.

Tools

  • BitBucket, Skype, Hangouts, Fabric

Tips

  • Huur ontwikkelaars in die niet al te veel begeleiding nodig hebben en die het werk zelfstandig kunnen managen.
  • Geef vanaf het begin van uw samenwerking een aantal basisregels aan die gelden voor iedereen binnen het bedrijf.
  • Heb geen twijfels over de inzet van uw externe ontwikkelaars voor het project.
  • Informeer elkaar over de tijden wanneer je niet online beschikbaar zult zijn.

 

Haneen Dabain

Founder
logo

Project
Pricena

Price comparison website

Locatie
Creative Tower, P.O Box 4422 Fujairah, United Arab Emirates
TEAM GROOTTE
iOS/Android Developer and Full-Stack Developer
Technologieёn
learn-more

Wil je meer leren over het uitbreiden van jullie team? Wil je meer leren over het uitbreiden van jullie team?

Neem vrijblijvend contact op

Meer succes verhalen

Case Image
Company logo

Case Study: Scala Ontwikkelaars voor The New Motion

Als je vergelijkt wat we Grid Dynamics betalen en we zouden betalen voor een Nederlandse ontwikkelaar, zou ik zeggen dat Grid Dynamics ongeveer 25% -30% goedkoper is.

Case Image
Company logo

Case Study: PowerBuilder Team voor Cornerstone Systems

Grid Dynamics was in staat om voor ons hoogopgeleide ontwikkelaars in te huren. En dat voor een prijs die ruwweg de helft is dan dat van dergelijke developers in de Verenigde Staten.

Case Image
Company logo

Case study: .NET-developer voor Xuntos

Deze casestudy laat zien hoe een Nederlands softwareontwikkelingsbedrijf profiteert van het werken met remote developers in Oekraïne.