Home Diensten Wereldwijde teamvergroting Werk Casestudy: Oekraïense developers werken voor een Nederlandse app voor persoonlijke financiën en investeringen

Casestudy: Oekraïense developers werken voor een Nederlandse app voor persoonlijke financiën en investeringen

Rogier Roukens

CTO
logo

Project
Vive

Fintech

Locatie
Keizersgracht 203, Amsterdam, North Holland, Netherlands
TEAM GROOTTE
2 Java developers, 2 Ionic/Angular developers
Technologieёn

Casestudy: Oekraïense developers werken voor een Nederlandse app voor persoonlijke financiën en investeringen

Waarom met Oekraïense developers werken?

De kandidaten zijn zeer ervaren en goed opgeleid, met diploma's en specialiteiten op het gebied van ICT, wiskunde, scheikunde of werktuigbouwkunde.

Een van de dingen die me heeft verbaasd aan mijn Oekraïense team is hoe eenvoudig het was de developers betrokken en gemotiveerd te krijgen. De betrokkenheid was er al. Ik weet niet of het kwam doordat ze Oekraïners zijn of ingehuurd door Grid Dynamics, maar ze waren van begin af aan geïnteresseerd niet alleen in de technologie en de ontwikkeling van nerdy dingen maar ook in ons product.

Ik weet nog dat ik een developer sprak en hem vroeg wat hij leuk vond aan het werken met ons. Hij zei: "Ik wil het product dat ik ontwikkel zelf ook graag gebruiken." Ik lachte en zei dat we het binnenkort ook in Oekraïne zouden gaan uitbrengen. En dat hij het natuurlijk ook moest gaan gebruiken.

We hebben het zelfde doel, wat teamspirit creëert en ik denk dat onze Oekraïense developers daar een belangrijk onderdeel van uitmaken.

Indrukwekkend aan het werken met Oekraïense developers:

  • Hoog opleidingsniveau
  • Zeer goede technische vaardigheden. We hebben natuurlijk junior developers die nog veel moeten leren. Maar de senior developers die Grid Dynamics ons aanbood waren echt heel goed.
  • Goede beheersing van het Engels.
  • Oekraïense developers voeren niet slechts uit, ze zijn ook geïnteresseerd in het product, willen graag meewerken en komen zelf met ideeën. Ze komen met allerlei initiatieven.
  • De persoonlijke kwaliteiten van de developers hebben me echt verbaasd. Ik herinner me dat ik iemand een taak toewees. Later bedacht ik me dat ik belangrijke details was vergeten te vermelden. Ik dacht dat hij de taak op deze manier niet uit zou kunnen voeren zoals ik het me had voorgesteld. Maar de volgende dag bekeek ik de oplossing waar hij mee was gekomen, en het verbaasde me om te zien dat hij de dingen gewoon deed zoals ik ze ook had gedaan. Dat was echt heel opmerkelijk.

Indrukken

We zijn begonnen met een concurrent van Grid Dynamics, maar die leverde geen kandidaten. We zijn overgestapt toen een voormalige collega, die op dat moment bij Grid Dynamics werkzaam was, ons de tip gaf met Grid Dynamics te gaan praten. Tijdens ons eerste kennismakingsgesprek hingen de versieringen van het feest van de vorige avond nog aan de muren.

Op dat moment realiseerde ik me dat Grid Dynamics om zijn mensen geeft. Dat was precies waar we naar op zoek waren.

Bovendien kregen we contactinformatie van een aantal andere klanten. Zo is onze samenwerking begonnen.

Waarom kiezen voor Oekraïne

We hadden een lijstje met vereisten, die met onze keuze voor Oekraïne allemaal werden ingewilligd:

  • Culturele overeenkomsten
  • Kosten
  • Opleiding; de technische scholing in Oekraïne staat op een hoog plan
  • Beschikbaarheid van developers
  • Technology stack

Waarom Grid Dynamics?

Wat we zochten was professionaliteit. We realiseerden ons dat als we de software development zouden outsourcen, we ook de HR zouden outsourcen. Feestjes, team events, opleiding en training, allemaal dingen die de afdeling HR normaal gesproken voor zijn rekening neemt, worden door Grid Dynamics verzorgd. Grid Dynamics biedt bovendien prima cursussen Engels, en dat is echt belangrijk.

Ze werken snel, en na een week van gesprekken over wat we zochten lagen de eerste cv's bij ons in de bus. En het waren goede cv's.

Lees het volledige interview hier.

Rogier Roukens

CTO
logo

Project
Vive

Fintech

Locatie
Keizersgracht 203, Amsterdam, North Holland, Netherlands
TEAM GROOTTE
2 Java developers, 2 Ionic/Angular developers
Technologieёn
learn-more

Wil je meer leren over het uitbreiden van jullie team? Wil je meer leren over het uitbreiden van jullie team?

Neem vrijblijvend contact op

Meer succes verhalen

Case Image
Company logo

Case Study: 5 NET ontwikkelaars voor CompuWeigh

Grid Dynamics heeft geholpen om ons IT-team uit te breiden met goedgekwalificeerde engineers, zodat wij onze tijd niet langer hoefden te verspillen aan mensen die niet geschikt zijn.

Case Image
Company logo

Case Study: IT Outsourcing Ervaring: AngularJS Development Team voor Studytube

Grid Dynamics zorgt voor alle randzaken die te maken hebben met het opzetten en onderhouden van een extern ontwikkelteam in Oekraïne.

Case Image
Company logo

Case study: .NET-developer voor Xuntos

Deze casestudy laat zien hoe een Nederlands softwareontwikkelingsbedrijf profiteert van het werken met remote developers in Oekraïne.